55.Picasa 3

picasa-logo

Picasa 3
Windows XP (32 si 64 biti)/Vista (32 si 64 biti)/7

Dupa o perioada mai indelungata de utilizare a lui Picasa, pot sa va marturisesc ca este un program ideal pentru vizualizarea imaginilor digitale. Are o interfata interesanta, placuta, moderna si cu o tenta futurista, insa cu toate acestea nu il mai folosesc, preferand pentru o utilizare indelungata programul IrfanView sau FastStone Image Viewer. Evident gusturile nu se discuta, dar le putem dezbate intre prieteni.
Acum sa aflam mai multe despre Picasa: el ne ajuta sa localizam extrem de repede, sa editam, si sa partajam toate imaginile de pe calculatorul nostru.

De fiecare data cand il deschidem el ne localizeaza automat toate imaginile noastre chiar si pe cele de care am uitat ca le avem. Insa, daca il asociem ca si program de vizualizare al imaginilor (asocierea fisierelor se poate realiza in Windows XP din Control Panel> Folder options, tab-ul File Types), el se va deschide automat cand vom selecta o imagine in managerul nostru de fisiere.

De asemenea, Picasa ne sorteaza imaginile in albume vizuale, organizate dupa date cu nume ale directoarelor pe care o sa le recunosti. Practic Picasa se asigura ca, colectia ta de poze este organizata si imediat accesibila.

Cu Picasa ne putem edita pozele cu un singur clic, putem realiza fotografii ale ecranului sau “print screen” si sa ne localizam imaginile instantaneu, putem sa ne partajam imaginile, sa le postam pe blog etc. Cu Picasa mai puteti realiza si albume Web care sa fie accesate online si de catre prieteni.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.