creare site

Zahăr brun vs. alb

zahar brun

Dacă cercetăm Internetul o să găsim multe păreri despre zahărul brun, brut și cel alb. Se spune că zahărul brun este mai sănătos decât cel alb, pentru că este mai puțin rafinat și nu numai. Însă, după ce citești mai multe păreri despre zahărul brun vs. cel alb, îți va fi greu să diferențiezi zahărul alb de cel brun!

Dacă analizăm cu atenție, zahărul brun are următoarele avantaje față de cel alb: conține nutrienți valoroși, rafinarea nu este așa de intensivă ca și la cel alb și nu conține conservanți care au efecte adverse ca și cel alb. Pe de altă parte, “zahărul brun vândut în magazinele alimentare este de fapt zahăr alb granulat cu adaos de melasă” după cum am găsit aici. Ca și sfat, vă sugerez să încercați să înlocuiți zahărul cu miere, acolo unde se poate.

Zahăr brun vs. alb

Am testat zahărul alb vs. brun, și anume am cumpărat Zahăr Mărgăritar Brun de Mauritius și Zahăr alb Mărgăritar Cristal. Pentru a îndulci cafeaua ca și cum o fac cu zahărul alb, a fost nevoie să folosesc o cantitate mai mare de zahăr brun față de cel alb. Dar zahărul brun se dizolvă mai repede decât cel alb. Gustul cafelei cu zahărul brun a fost diferit față de cel alb. Câteva cuvinte despre Zahărul Mărgăritar Brun de Mauritius: are un ambalaj impecabil care se deschide cu ușurința, nu are termen de expirare, iar textul de pe cutie se poate citi cu ușurință.

În final

Zahărul brun este mult mai costisitor ca și cel alb, spre exemplu 500 grame de Zahăr Mărgăritar Brun de Mauritius costă cca. 6,5 lei vs. zahărul alb care are un preț de cca. 3 lei pentru 1000 grame. Așadar prețul zahărului brun este 4 ori mai mare ca și cel alb. La acest preț, mă gândesc să consum miere în loc de zahăr. Orice ar spune oricine, miere este mult mai sănătoasă ca orice tip de zahăr, fiind un îndulcitor natural!

zahar_brun_pungi_plastic

Despre zahăr-ul Mărgăritar Brun de Mauritius

De sute de ani, drumul zahărului pornește de pe plantațiile de trestie cultivate în Insulele Mauritius. Prin metodele tradiționale de prelucrare, bazate pe extragerea sevei dulci din trestie, se obține un produs natural, cu aromă bogată și inconfundabilă – zahărul Mărgăritar Brun de Mauritius, care își face drum către sufletul tău.

Sortiment al zahărului brun, Demerara este puternic aromat și constituie alegerea ideală atunci când vrei să oferi cel mai bun gust băuturilor: de la ceai și cafea până la cocktail-uri alcoolice sau non-alcoolice, acesta adaugă o aroma inconfundabilă care îți merge direct la suflet. Poate fi folosit cu succes și ca ingredient pentru prăjituri și fursecuri glazurate, precum și pentru prepararea crustelor crocante de tarte sau a topping-urilor de prăjituri.

Distribuitor: Agrana România S.A., Sos. Străluești nr. 178 – 180, sector 1, Bucureștei. www.zaharmargaritar.ro

1 Comment

  1. Acest zahar brun este de fapt zahar alb cu adaos de melasa. De fapt, nici nu-l pot numi zahar brun. Atunci cand adaugi o cantitate de zahar in apa, acesta trebuie sa aiba culoarea bruna pana se dizolva, dar ce sa vezi? Inainte de a se dizolva,devine alb, ceea ce inseamna ca nu e brun.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


16 ÷ 2 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.