Windows 10 pierde din cota de piață, iar Ubuntu are o creștere record!

ubuntu 14.04

Cota de piață a Windows 10 a scăzut în aprilie 2020, Ubuntu (Linux) și macOS au beneficiat de această scădere. Pe de altă parte, Windows 7, de asemenea, a refuzat în ultimul raport, ceea ce are sens, având în vedere că nu mai primește corecții de securitate.

Deși cota de piață a Windows 10 va crește după ce firma Redmond a retras Windows 7, acest lucru nu s-a întâmplat în aprilie 2020, deoarece macOS și Ubuntu au înregistrat o creștere.

Modificările cotei de piață s-ar putea datora numărului mai mic de companii care folosesc Windows 10, deoarece unele companii și-au închis majoritatea locurilor de muncă pe termen nelimitat în timpul crizei de sănătate. Drept urmare, alte sisteme de operare decât Windows 10, cum ar fi Ubuntu, sunt mult mai prezente statistic în raportul de cotă de piață.

Conform datelor NetMarketShare, Windows 10 a scăzut de la 57,34% la 56,08% în aprilie, iar macOS s-a îmbunătățit de la 3,41% la 4,15%. Cota de piață a lui Ubuntu a crescut de la 0,27% la 1,89%, în timp ce cota de piață a Linux (inclusiv Ubuntu) a crescut la 2,86% de la 1,36%.

Iată un rezumat al celui mai recent raport al cotei de piață:

Cota de piață Linux (toate versiunile) a crescut la 2,87% de la 1,36%
Cota de piață Ubuntu a crescut la 1,89% de la 0,27%.
Cota de piață Windows (toate versiunile) a scăzut la 86,92% de la 89,21%.
Cota de piață Windows 10 a scăzut la 56,08% de la 57,34%.

Windows 7 a scăzut din nou, iar sistemul de operare deține acum o cotă de piață de 25,59%. Utilizatorilor care sunt încă blocați cu Windows 7 li se recomandă să-și actualizeze dispozitivele la o versiune Windows care beneficiază de actualizări, cum ar fi Windows 10.

Windows 7 nu are probleme de securitate dacă companiile cumpără pachetul de asistență extins de la Microsoft.

Cota de piață a lui Windows 10 este de așteptat să crească după ce Microsoft va lansa în luna mai o actualizare, care vine cu un subsistem Windows îmbunătățit pentru Linux. Pentru persoanele care rulează atât Windows 10 cât și Linux, Microsoft adaugă integrarea fișierelor Linux în File Explorer.

Actualizarea din mai 2020 adaugă o pictogramă Linux în panoul de navigare din stânga al File Explorer dacă aveți instalat subsistemul Windows pentru Linux. Utilizatorii au putut accesa fișiere Linux în Explorer încă de anul trecut, dar această nouă pictogramă este o modificare subtilă, dar și una binevenită.

Cu actualizarea mai 2020, veți putea să accesați fișierele dvs. Linux în Exploratorul de fișiere fără pași sau comenzi suplimentare.

Actualizarea din mai 2020 e posibil să se lanseze pe 28 mai 2020.

Sursa: windowslatest.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.