creare site

“Vasul piraților” este online, altul își remunerează programatorii cu 100.000 $ în bitcoin

piraterie software bitcoin

Pirateria este pe val! Ba mai mult se recompensează în bitcoin. Partea interesantă este că cele două site-uri de pe care îți poți descărca programe piratate sunt securizate https. În decembrie după un raid al poliției, serverele de la ThePirateBay.se au fost oprite. Dar se pare că pirateria este de neoprit, băieții deștepți sunt din nou online, iar utilizatori pot descărca în liniște tot ce au nevoie.

Desigur, mulți își puneau întrebarea dacă The Pirate Bay va reveni după cel mai lung “downtime” din istoria sa, scrie techspot.com. Site-ul este cunoscut pentru că, rulează de pe multiple servere virtuale situate în locuri secrete pe tot globul. Așadar ca să-l oprească ar trebui scoată din priză simultan toate serverele!

Un alt site popular care distribuie soft piratat, este Old Pirate Bay și care își va remunera programatorii cu 100.000 USD în bitcoin pentru dezvoltarea lui, spune coindesk.com. Astfel, un sistem de clasare va facilita programatorilor și moderatorilor să împartă 5000 USD în bitcoin pe lună.

Recompensele mari, de 10.000 USD vor fi atribuite celor care aduc caracteristici de vârf. Datele din Blockchain ne arată că adresa Pirate Bay a primit 22,5 BTC, în urma a 285 de tranzacții.

Lupta cu pirateria este una controversată, este o luptă grea pentru autorități, pentru că, mecanismele de finanțare sunt greu de înțeles și probabil cei mai buni programatori sunt pe vapor! Este ciudat să donezi pentru piraterie, în loc să-ți cumperi ceea ce ai nevoie sau să alegi soft gratuit. Nu?!?

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.