Un start-up din Germania testează o mașină electrică înzestrată cu panouri solare

Un start-up din München a profitat de soarele bavarez puternic din această vară pentru a testa sistemului de încărcare al mașinii sale Sion, un vehicul electric dotat cu panouri solare, care facilitează încărcarea bateriei și în timp ce este condusă.

Se pare că, Germania nu va reuși să atingă obiectivul propus pentru 2020, adică să aducă pe șosele nemțești 1 milion de autoturisme electrice, însă guvernul a declarat în luna aprilie că este gata să ofere sprijin companiilor care produc baterii pentru vehiculele electrice.

Compania Sono Motors, a fost fondată în 2016, și și-a propus să dezvolte un vehicul complet electric denumit Sion, ce are celulele solare integrate în caroserie. Acesta poate fi încărcat prin intermediul energiei solare, de la încărcătoarele electrice convenționale sau de la alte mașini electrice.

De asemenea, Sion dispune de un dispozitiv integrat în tabloul de bord pentru filtrarea aerului și reglarea umidității. Compania Sono spune că dispozitivul nu are nevoie de apă sau de alte îngrijiri speciale .

Producția va începe în a doua jumătate a anului 2019 la una dintre uzinele sale germane, iar compania are în jur de 5.000 de comenzi pe care intenționează să le vândă la anul viitor cu 16.000 euro / unitate.

Sion va avea 330 de celule solare atașate pe acoperișul autovehiculului, capotă și pe părțile laterale, iar sistemul său de baterii va oferi o autonomie de aproximativ 250 de km cu o singură încărcare completă.

“Avem un sistem de încălzire a scaunelor, există aer condiționat, există un sistem de infotainment mare, în care îmi pot conecta și telefonul interactiv, ceea ce înseamnă că într-adevăr dispunem de un vehicul complet care este foarte simplu, nu e complicat”, a spus Laurin Hahn, fondatorul și directorul executiv al startup-ului, pentru Reuters.

Sursa: autoblog.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 ÷ 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.