Un nou robot face curățenie în spațiul galactic

În ultimii ani, omenirea a trimis sateliți navete și cosmonauți în spațiu, iar aceștia au explorat universul, au încercat să descopere noutăți, dar au și lăsat destule rămășițe ale prezenței lor.

Concret spus, noi oamenii ne-am lăsat gunoiul și în afara planetei noastre, iar acum, grație eforturilor științifico-ecologice ale unui grup de entuziaști, avem un nou robot care știe să curățe mizeriile lăsate de aventurile noastre spațiale.

Mark Cutkosky – cercetător de prim rang la Universitatea Stanford – estimează că acest robot ar putea fi insarcinat cu colectarea deșeurilor ce plutesc în galaxie.

Printre deșeuri se numără sateliți defectați, panouri solare distruse, diferite elemente metalice provenite din tot felul de aparate, și chiar excremente solidificate sau urină înghețată.

“La ora actuală estimăm că există aproximativ 170 de milioane de astfel de deseuri galactice, care se invart in jurul Pamantului cu peste 28.000 km/h” – afirmă Cutkosky.

Pentru a scăpa de aceste deșeuri există acest robot, care încearcă să facă uz de harpoane, magneți, clești, cupe colectoare și alte modalități.

Savanții continuă cercetarile, în speranța că vor reuși să găsească un ansamblu de proceduri cât mai optime pentru ca robotul spațial să poată colecta la modul cât mai eficient un număr mai mare de deșeuri.

Sursa: sciencealert.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


× 8 = 48