creare site

Un muzician utilizează cu succes o mâna artificială în locul celei amputate

Jason Barnes a avut mâna dreaptă amputată încă din 2012, însă acum poate beneficia de avantajele tehnologiei pentru a testa o mână artificială foarte asemănătoare cu a lui Luke Skywalker.

Intitulată “Ada” și provenind de la Open Bionics, este o proteză 3D în forma unei mâini de robot care substituie foarte bine mâna umană, și e alcătuită din mai multe componente create din două materiale diferite. Majoritatea sunt fabricate în PLA, însă palma – pentru a se putea întinde și a putea apuca diferite obiecte – este fabricată din Ninjaflex, care e un material TPU foarte flexibil.

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Gratie cercetătorilor de la Georgia Institute of Technology, această mână artificială este foarte asemănătoare ca și aspect cu cea a lui Jedi. Spre deosebire de alte astfel de proteze în forma de mâini, aceasta este capabilă să detecteze mișcările dorite de către posesor pentru fiecare deget în parte.

Dr. Gil Weinberg – profesorul care conduce acest proiect – a declarat:

“Protezele tradiționale detectează anumite comenzi doar dacă există activitate neuro-electrica în acest sens, sau dacă are loc o înțepătură. Însă ultrasunetele sunt capabile de a percepe mult mai bine direcția mișcărilor musculare și pot prelua mult mai eficient comenzile cerebrale referitoare la controlul degetelor.”

Gratie lui “Ada”, Jason Barnes poate acum cânta la claviatură, clipul de mai jos arătând cum e capabil să interpreteze “Oda Bucuriei”.

Sursa: all3dp.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.