creare site

O greșeală gramaticală a “costat” 800 milioane de dolari!

Un grup de hackeri s-a apucat să spargă serverele bancii din Bangladesh. După ce au pătruns în sistem, au reușit să obțină 81 de milioane de dolari solicitând transferuri de bani la Federal Reserve Bank din New York. Respectivele transferuri urmau să fie redirecționate către diferite companii din Philippines și Sri Lanka.

Reușiseră să fure 81 de milioane de dolari, când la un moment dat, după ce fuseseră efectuate 4 din cele 13 transferuri planificate, unul dintre hackeri a făcut o greșeala de ortografie: în loc sa scrie corect cuvântul “foundation”, l-a scris “fandation”, iar acest fapt a atras atenția autorităților de la Federal Reserve Bank, care au început să fie suspicioși și au întrerupt transferurile.

Cele 13 transferuri ar fi însumat peste 800 de milioane de dolari, bani grei de care hackerii s-ar fi putut bucura mult și bine dacă ar fi fost un pic mai atenți. Însă vechiul proverb “graba strică treaba” s-a dovedit încă o dată adevărat. Actualmente, banca din Bangladesh a reușit să recupereze o parte din bani și lucrează cu autoritățile pentru a obține diferență.

Sursa: fossbytes.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.