Un dispozitiv asemănător cu panoul solar poate genera energie din întuneric

Un dispozitiv ciudat, asemănător cu panourilor solare Bizarro World – este capabil să genereze electricitate din întuneric.

Gadgetul, supranumit „generator de energie cu efect de umbră”, conține un material asemănător celulelor solare care generează curent electric atunci când o parte din acesta este în lumină, iar cealaltă parte este în intuneric, relatează Science News. În timp ce curentul electric generat de acest concept este deocamdată slab, el pavează drumul către generarea de energie curată din nimic!

Cum zicea cineva: „în orice centimetru cub există atât de multă energie, încât ar putea să încălzească o casă întreagă!” Suntem înconjurați de energie, doar că nu știm!

Când doar o parte a generatorului este iluminată, electronii curg de pe o pantă acoperită cu aur din zonele luminate către cele întunecate. Captarea acestui flux, conform cercetărilor publicate în revista Energy & Environment Science, generează putere de două ori mai eficient decât celulele solare convenționale acoperite de umbră.

„Putem obține energie oriunde pe Pământ, nu doar în spații deschise”, a spus omul știință Swee Ching Tan de la Universitatea Națională din Singapore.

Cu toate că aceste generatoare nu pot rezolva încă criza energetică, revista Science News a sugerat că, noul generator ar putea fi folosit pentru a alimenta ceasurile inteligente, care nu pot depinde de lumina soarelui.

„Mulți oameni cred că umbrele sunt inutile”, a spus Tan la Science News. „Orice poate fi util, chiar și umbrele.”

Sursa: futurism.com

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.