creare site

Un cuplu danez pașnic – mutilați de tineri imigranți!

Pentru Nanna Skovmand și prietenul ei Mads Schøllhammer, noaptea din ajunul Crăciunului din 2014 a fost un coșmar. Ambii erau niște danezi pașnici, rezidenți în Copenhaga, care în respectiva seară se întorceau acasă de la familia lui Mads.

Mergeau liniștiți pe strada când au fost acostați de un tânăr cu bicicleta, ce nu părea să fi avut mai mult de 16-17 ani, dar care părea dornic de scandal și s-a luat de ei. Nanna a declarat că respectivul i-a tot provocat cu întrebări de genul “La ce va tot uitați? Aveți o problemă?” după care prietenul ei Mads l-a întrebat ce poftește de la ei, fapt care l-a întărâtat teribil pe tânăr.

Acesta s-a dat jos de pe bicicleta, s-a repezit la Mads și l-a lovit cu o sticlă în cap. Apoi au apărut mai mulți tineri înarmați cu lanțuri de motociclete care au sărit cu toții pe Mads, izbindu-l cu pumnii și picioarele până când a căzut la pământ. “Mi-a strigat să fug, dar mi-a fost teamă că îl vor omorî, așa că am intervenit” – continuă Nanna. A fost și ea trântită repede la pământ, iar tinerii au izbit-o de mai multe ori cu lanțurile în față, după care au fugit.

Rănile pe care Nanna și Mads le-au suferit în acest incident au necesitat o spitalizare de 10 ore, doctorii având mult de lucru cu tratarea celor două victime. Nanna a fost desfigurată, chipul ei fiind mutilat și partial distrus, și-a pierdut un dinte și i-a fost sparta buza. Mads a încasat multiple lovituri în cap și în corp, după care a fost bătut în continuare și in timp ce era căzut la pământ, atacatorii izbindu-l cu picioarele, cu lanțul și cu închizătoarea de la lanț, fapt ce i-a provocat multiple leziuni, hematoame și vânătăi.

Nanna relatează că vinovații erau imigranți tineri, având sub 20 de ani. Ca urmare a incidentului, ea a scris pe pagina sa de Facebook:

“Îmi curge sânge din gura, din partea din spate a capului, și din alte răni. Buza îmi este despicată în doua, până sus la nas. Nu înțeleg. Am o grămadă de întrebări. De ce? De ce noi? Care este sensul acestei violențe extreme? Ce se petrece în mintea acestor imigranți când brutalizează un cuplu care se întoarce acasă în noaptea de Crăciun? Sunt plina de mânie, frustrare și tristețe. Nu îi vreau în cartierul meu, în orașul meu sau în țara mea.”

Prinși și arestați ulterior, cei patru tineri – care s-a dovedit ca erau somalezi cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani – s-au comportat scandalos în sala de tribunal, nedând nici un semn de remușcare sau regret, ba chiar părând mândri de fapta lor. În plus, au izbucnit în râs în momentul citirii detaliilor despre brutalitatea lor la audieri. Unul dintre ei – un somalez de 18 ani – avea deja la activ două alte condamnări la deportare pentru jaf și furt calificat. Iar un alt membru al grupului a fost reținut de politie și pentru o spargere pe care a înfăptuit-o după atacul celor doi danezi, care s-a concretizat cu cel putin 100.000 de coroane daneze lipsă.

Toți cei patru imigranți au pledat nevinovați la toate acuzațiile care li s-au adus. Judecătorul i-a condamnat la 5 ani de închisoare, însă până la urmă doi dintre ei au primit doar 10 luni de închisoare, iar un altul 12 luni.

Surse: speisa.com, opposingviews.com, pamelageller.com, liveleak.com & ekstrabladet.dk.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.