Testat în Germania vs. România

Dorel Puchianu

În ultima perioadă m-am deplasat destul de mult din România în străinătate, desigur cu un motiv obiectiv.

Între Germania și România există diferențe și o să vi le descriu pe cele constatate. Spre exemplu, ce m-a frapat, a fost viteza la care lucrează unii nemți.

Viteză de lucru de 4 ori mai mică, însă venituri de 4 ori mai mari

Aș putea să spun că, unii sunt de 4 ori mai lenți ca și noi (dar mai atenți, au mai mult timp), însă cu toate acestea veniturile lor sunt 4,6 ori mai mari. Desigur, nu vreau să se înțeleagă la general acest lucru, dar uneori, nemții sunt mai ardeleni decât ardelenii.

De aceea, sunt unde sunt nemții

Se spune că, germanii își cunosc doar felia lor, ei bine uneori da, alteori întreabă un coleg. Desigur, moralitatea este la cel mai mare nivel, adică poți să treci strada când dorești, și o să observi că mașinile se vor opri fără ca șoferii să se supere de acest mic impediment.

Și aș putea să continui, însă este inutil, pentru că respectul față de viață este prioritatea numărul 1.

În România, unii șoferii nu păstrează distanța corespunzătoare în trafic, si mulți nu acordă prioritate pietonilor, chiar o să fac un mic reportaj în acest sens.

Respectați viața, nu mașina pe care o conduceți!

Dragilor, fiți mai atenți, opriți la trecere, nu mergeți cu 100 km/h în oraș, păstrați o distanță mai mare în trafic față de mașina din fața voastră. Da, sunt câteva sfaturi, vă rog respectați viața nu mașina pe care o conduceți!

Germania, pare a deveni o țară care se apropie de doctrinele americane, în Deutschland nu găsești doar nemți, ci te lovești de multe nații, de aceea critica pe care intenționați să o generați este foarte discutabilă.

Lumina este diferita în Germania, și aici mă refer la iluminatul artificial, parcă obiectele, hainele care le privim sunt transpuse într-o „lumină” mai pozitivă!

Aerul nemțesc este mult mai curat

O să mă întorc la moralitate, aerul nemțesc este mult mai curat, incomparabil cu ceea ce avem în orașele românești. Grija față de viață începe cu aerul pe care îl respiri.

Praful din casele nemtești lipsește sau se găsește într-o cantitate limitată. Așadar, respectul față de oameni este lege în Germania!

Vreau să închei cu alimentele, care încă au o calitate superioară în Germania vs. România și discutăm despre aceleași multinaționale care se găsesc în ambele țări.

Mă deranjează faptul că, în Germania aceleași alimente sunt mai ieftine uneori, iar gustul și calitatea lor e mai bună.

1 comentariu

  1. Germania își protejează angajații, aceștiia își pot lua 3 zile de concediu medical fără a aduce adeverință medicală, doar trebuie să sune sau să îi scrie un mesaj la șef.

    În plus, o pot face și dacă sunt stresați !!! Cred, că dacă așaceva ar fi posibil în România, ar crește productivitatea cu 10%. Oricum, când am stat în Germania, am constat că nemții sunt mai ardeleni ca noi. Dar, acest trend încep să-l observ și în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.