creare site

Tesla Model S P100D cucerește “segmentul” LaFerrari și Porsche 918 Spyder?

Într-un comunicat oficial pe site-ul Tesla.com, automobilul Model S P100D este prezentat ca a III-a cea mai sprintenă mașină de serie. 

De ce ar fi așa? Păi, mașina Model S P100D atinge 0-100 km/h în doar 2,5 secunde atunci când este trecută în modul diabolic Ludicrous. Totuși, cu o exprimare demnă de invidiat, chiar “modestă”, Tesla compară Model S P100D, cu LaFerrari și Porsche 918 Spyder! Spunând că acestea două din urmă sunt fabricate “pe degete” (sunt produse puține unități), sunt vehicule de un milion de dolari și nu pot fi achiziționate noi. Totuși, se mai adaugă în comunicat, că acestea două, sunt mici, au doar două locuri și puțin spațiu pentru bagaje, iar Model S P100D este pur electrică, are 4 uși, poate găzdui până la cinci adulți și 2 copii, iar capacitatea pentru bagaje este excepțională!

Totuși Model S P100D demonstrează, că deplasarea pe distanțe mari cu o mașină complet electrică nu mai reprezintă un impediment. Cu bateria de 100 kWh, P100D are o autonomie de 613 km conform ciclului NEDC. Astfel, acest vehiculul electric de serie dispune de cea mai mare autonomie în acest moment.

Deși, să recunoaștem, în general cu mașina ne deplasăm pe zi cca. 20 km poate și mai puțin, rar ne deplasăm mai mult de 100 – 200 km pe zi. Însă, lăcomia umană nu are limite și astfel, se creează o răutate uneori de nedescris în jurul mașinilor electrice. În fapt, personal mă deplasez în medie pe zi cca. 10 – 20 km. Sincer, o mașină electrică cu autonomie de 60 km, îmi este suficientă pentru 95% din cele 365 de zile care sunt într-un an. În rest, există tren sau avion. Dar, repet, cruzimea “este spectaculoasă”. Însă, acum Tesla și alți producători vor rezolva această “problemă”!

Totuși, “cea mai mare lovitură în domeniul auto” este rețeaua Tesla Supercharger care le facilitează posesorilor de mașini electrice Tesla libertatea de a se deplasa pe distanțe mari GRATUIT. O revoluție care se petrece acum sub ochii noștri!

În materie de siguranță Model S și Model X a primit cele mai mari calificative de la NHTSA.

În final, aflăm că, P100D Ludicrous este evident o mașină scumpă, însă fără clienții care își permit să achiziționeze Model S și X, fabrica Tesla nu este capabilă să finanțeze modelul mai mic și mult mai accesibil, Model 3! De la lansare și până în prezent Model 3, a obținut cca. 500.000 de precomenzi. Însă, această informație este doar speculată de pe mai multe site-uri, cifrele exacte nu au fost dezvăluite de Tesla.

Doar pentru curioși, LaFerrari atinge 0-100 km/h în 2,4 secunde și 0-241 km/h în 9,8 secunde. Porsche 918 Spyder atinge 0-100 km/h în 2,2 secunde și 0-290 km/h în 17,5 secunde. Porsche 918 Spyder este considerată de wikipedia.org cea mai rapidă mașină de serie!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.