Țara în care numărul zilnic al călătorilor depășește populația României

India investește 137 miliarde de dolari în căile ferate

Guvernul Indiei şi-a anunțat planurile de a investi 137 miliarde de dolari în rețeaua feroviară în următorii cinci ani. Dezvăluind bugetul anual de cale ferată, ministrul Căilor Ferate, Suresh Prabhu spune că investiția va ajuta la modernizarea liniilor existente și la introducerea unor trenuri rapide. Tarifele pentru pasageri au rămas însă neschimbate, conform acestuia.

Căile ferate de stat funcționează cu mai mult de 12.000 de trenuri, care transporta aproximativ 23 milioane de pasageri/ zi. Dar decenii de neglijare, investiții scăzute și tarife subvenționate au afectat rețeaua. Potrivit oficialilor, investițiile anunțate vor fi posibile acum că prețul motorinei a scăzut, iar cele mai multe trenuri rulează cu un astfel de combustibil, dar și pentru că transportul de mărfuri a crescut.

Prabhu a declarat parlamentului că fondurile vor fi ridicate și de la creditori multilaterali, infrastructură și fonduri de pensii, precum și din activele feroviare. Acesta a mai spus că aceste căi ferate nu vor fi privatizate.

Sursa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


× 2 = 10

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.