Sora sinucigaşului din Manchester a dezvăluit motivul gestului său

Într-un interviu acordat pentru Wall Street Journal, sora sinucigaşului de la Manchester, a spus motivul probabil pentru care fratele său de 22 ani a ucis 22 de persoane nevinovate, cu un atac la Arena Manchester, în seara de 22 mai.

Sora lui, Jomana Abedi, în vârstă de 18 ani, crede că fratele său Salman, și-a dorit să se “răzbunare” pentru moartea copiilor musulmani din Orientul Mijlociu. Teroriștii libieni au rănit 120 de persoane la concertul Ariana Grande și au ucis o fetiță în vârstă de opt ani.

Un prieten anonim de al lui Abedi, a sugerat că atacul a fost un motiv de răzbunarea pentru uciderea unui alt prieten din Manchester anul trecut. Abdul Wahab Hafidah a fost înjunghiat într-un atac petrecut între bande în luna mai a anului trecut, iar Abedi a promis la înmormântarea lui Abdul, că îl va razbuna!

Abedi a detonat explozivul improvizat care conținea șuruburi și cuie lângă ieșirea de la box-office-ul din arenă, în timp ce fanii plecau la ora 10.30. Familia lui Abedi a început sa fie cercetată intens imediat după atac.

Tatăl său, Ramadan, a fost arestat în Tripoli pe fondul acuzațiilor că a fost membru al grupului libian de combatere a islamismului în anii 1990, potrivit fostului ofițer de securitate libian Abdel-Basit Haroun, informează The Telegraph. Fratele mai mic al lui Abedi Hashim a fost arestat, de asemenea, tot la Tripoli.

Sursa: unilad.co.uk

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


50 ÷ = 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.