creare site

Solar Roadways vrea să înlocuiască asfatul cu panouri solare inteligente

panouri solare pentru sosea

 

panouri solare pentru sosea

Panourile solare sau panourile fotovoltaice ar putea în viitor să fie instalate direct pe sosea, astfel, șosele “negre” ar putea să ne furnizeze energie electrică pentru autoturisme, case etc. Noua tehnologie a fost deja adoptata în Olanda, și oferă o vizibilitate mai buna noaptea și reduce dependența de iluminatul stradal.

Însă drumul este destul de lung până acest vis să se transforme în realitate. Conform lui Scott Julie Brusaw fondatorii lui Solar Roadways, compania lor încearcă să strângă cca. 1 milion de USD pe Indiegogo pentru a finanța viitorul material pentru șoselele viitorului.

Panourile solare modulare vor înlocui asfaltul existent, și vor asigura astfel energie electrică cu care vom putea să alimentăm casele și halele de producție ce vor fi conectate direct la “sosea”. Șosele ocupa un spațiu considerabil în toată lumea, iar aceasta idee ar împușca din start mai mulți iepuri.

Sistemul include de asemenea, elemente care încălzesc șoseaua și topesc iarna zăpada care se depune. Deci se pare că nu va mai trebui să așteptăm după autorități să dezăpezească șoselele, iar LED-urile integrate în panourile solare ar putea să modifice traficul în timp real. Spre exemplu s-ar putea crea o trecere de pietoni, oriunde ar fi nevoie fără să fie necesar să o vopsim așa cum se întâmplă în acest moment. Fiecare panou a fost testat și rezistă la un impact destul de ridicat dar și la o greutate mare.

Panourile solare pentru șosele sunt în stadiul de dezvoltare, rămâne să vedem dacă campania de strângere de fonduri va avea succes… Sursa.

panouri solare pentru sosea

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.