Șoferul unei Tesla a ieșit fără probleme în urma unui impact violent!

Modelul Tesla S și-a demonstrat clasa de siguranță de 5 stele în urma unui accident major în tunelurile de la Vallvidrera din Barcelona, Spania.

Așa cum se poate observa în înregistrarea accidentului, proprietarul sedanului electric a reușit să iasă nevătămat după o coliziune care putea fi fatală.

Accidentul, care sa întâmplat în luna mai, a implicat trei vehicule, dintre care unul a fost un Model S alb. În timp ce trece printr-o secțiune cu trei benzi a unui tunel, un vehiculul pierde controlul și intră pe contrasens în plină viteză. Vehicul a lovit un sedan înainte de a intra în coliziune cu Modelul S.

Impactul a fost puternic, sedanul electric fiind mutat în partea laterală a tunelului, iar vehiculul care a pierdut controlul a fost aruncat în peretele opus.

Violența impactului poate fi constatată după urmările coliziunii. Modelul S și-a zdrobit partea din față, iar ceea ce pare să fie motorul vehiculului care inițiase impactul a fost complet desprins în întregime de restul autovehiculului.

Un videoclip cu incidentul partajat online, a dezvăluit că după doar câteva secunde de la impact, șoferul modelului Tesla S a ieșit din mașina electrică, aparent nevătămat. În secundele care au urmat coliziunii, șoferul modelului S se plimba, de parcă ar fi cercetat starea de deteriorare a vehiculelor.

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Din păcate, nu se poate spune același lucru despre conducătorul celeilalte mașini. Potrivit Serviciului de Trafic Catalan, șoferul de 53 de ani din mașina, care a deviat, a murit după ce a fost transportat de urgență la spital.

Agenția locală de știri Racó Català a mai adăugat că încă cinci persoane au fost rănite în urma accidentului. După cum se poate observa în comunitatea forumului forocoches.com, știrile inițiale ale accidentului au determinat un val de speculații care indicau faptul că Tesla ar fi fost cauza accidentului.

Abia după ce a apărut un videoclip al incidentului, s-a demonstrat că șoferul modelului S nu era deloc vinovat, speculațiile nejustificate fiind complet dezbinate.

Deși, fără îndoială, tragică, coliziunea modelului S din tunelurile de la Vallvidrera a arătat încă o dată cât de sigure sunt mașinile electrice Tesla în caz de accident.

Modelul Tesla S are un rating de siguranță de 5 stele de la NHTSA, la fel ca și frații săi, modelul X și modelul 3. Aceste calificări ridicate de siguranță
rezultă în mare parte din designul electric al vehiculelor, care protejează pasagerii în timpul unui accident.

Acestea, împreună cu tehnologia Autopilot, care este statistic mai sigură decât șoferii umani, face modelul S unul dintre cele mai sigure vehicule de pe șoselele de astăzi.

Sursa: teslarati.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


÷ 1 = 2

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.