creare site

Schema ponzi OneCoin a generat pierderi de 3 miliarde $ în Singapore

Și Singapore a căzut în schema piramidală OneCoin, populația de aici investind multe miliarde de dolari.

Recent, doi bărbați au fost acuzați în Singapore pentru promovarea unei scheme de MLM bazată pe criptomonede, despre care se crede că ar fi primul caz de acest gen din această țară.

Potrivit poliției locale, structura promoțională a OneCoin a încălcat legea privind vânzarea pe mai multe niveluri de marketing. Fiecare dintre făptași vor primi până la cinci ani de închisoare și o amendă maximă de 147.000 dolari.

Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) a enumerat atât OneCoin, cât și One Concept Pte Ltd, împreună cu o serie de alte organizații conexe, pe lista neagră a investitorilor.

Ca și în alte părți ale lumii în care a fost săvârșită înșelătoria OneCoin, SPF a declarat că localnicii au fost atrași de participarea la program cu oferte de jetoane promoționale după achiziționarea de cursuri educaționale online. Și, pe măsură ce se duc scheme de marketing pe mai multe niveluri, participanților le-au fost acordate stimulente pentru recrutarea altora.

Potrivit FBI-ului care este implicat într-o investigație similară din SUA, “Spre deosebire de criptomonedele autentice, care păstrează istoricul tranzacțiilor investitorilor lor, OneCoin nu are nici o valoare reală. Aceasta nu a oferit investitorilor nici o metodă de urmărire a banilor lor și nu a putut fi folosit pentru cumpărături. “

Top-ul piramidei

În martie, principalii jucători ai schemei OneCoin Konstantin Ignatov și Ruja Ignatova au fost reținuți la Aeroportul Internațional Los Angeles pentru rolul lor principal în înșelătoria internațională.

Ignatova, a fost acuzat de fraudă în materie de valori mobiliare, fraudă și spălare de bani.

Ca și în cazul schemelor de piramide, investitorilor li s-au promis profituri mai mari pentru fiecare investitor suplimentar pe care l-au adus în sistem. Cu toate acestea, schema a fost falsă, și în realitate OneCoin nu este o criptomonedă și nici nu a fost.

În ciuda tuturor semnalelor date de cunoscători și faptul că OneCoin este aproape identic cu înșelătoria BitConnect, OneCoin a reușit încă să-i păcălească pe investitori cu peste 3 miliarde de dolari.

Țeapa

Sistemul OneCoin este similar cu celebra schemă ponzi BitConnect, care a înșelat finanțatorii cu miliarde (folosind un blockchain real). Chiar și după BitConnect, investitorii au devenit victime altor scheme care spuneau că utilizează tehnologia blockchain, mai ales în ceea ce privește minarea de criptomonede.

Deși criptomonedele și blockchain generează venituri serioase, însă tehnologia este nouă (are deja 10 ani), și de aceea investitorii necunoscători pot cădea în noile scheme piramidale. De aceea este vital să vă documentați mult înainte de a investi într-o monedă care promite că utilizează tehnologia blockchain!

Sursa: theindependent.sg

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


12 ÷ 4 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.