auto bara

Samsung lansează un SSD ultra-performant de 800 GB

Intitulat SZ985 Z-SSD, acest nou SSD se bazează pe memoria Z-NAND, ce asigură o performanță de aproximativ zece ori mai rapidă la citire în comparație cu cipurile V-NAND pe 3 biți.

SZ985 este conceput pentru supercomputing și aplicații ce țin de inteligența artificială și se comportă ca un disc cu memorie tampon cu o viteză extrem de rapidă.

Tehnologia Z-NAND poate fi considerată drept un competitor serios pentru memoria 3D XPoint pe care Intel o utilizează în Optane.

În comparație cu aceasta, SSD-ul celor de la Samsung este net superior când vine vorba de viteza de citire, însă este mai prejos la capitolul viteza de scriere.

Samsung sunt într-atât de mulțumiți de calitatea produsului lor încât oferă un pronostic de 2 milioane de ore de utilizare intensă înainte ca posibilitatea de erori să apără.

Totodată, Samsung va introduce și o variantă de 240 GB, care va fi prezentată – împreună cu cea de 800 GB – la International Solid-State Circuits Conference în California, ce se va avea loc între 11 și 15 februarie.

Deocamdată nu se cunosc detalii referitoare la preț, însă se vehiculează că acesta va fi prea ridicat pentru mulți.

Sursa: techspot.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


÷ 1 = 9

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.