creare site

Retailerii francezi de tutun vor vinde Bitcoin din Ianuarie

litere volumetrice imprimate 3D

Vânzătorii de tutun din Franța vor vinde publicului Bitcoin de la Anul Nou.

Potrivit postului de radio Europa 1 din Franța, comercianții de tutun vor oferi vouchere de bitcoin în valori nominale de 50, 100 sau 250 de euro (în jur de $ 57, 114 $ sau 285 $) începând cu 1 ianuarie 2019.

Compania Keplerk spune că a semnat un acord cu un furnizor de software de încasare pentru a facilita această oportunitate. Keplerk va permite clienților să-și transforme voucherele în bitcoin și să le stocheze în portofele virtuale de pe platforma lor.

Inițial, circa 3.000-4.000 de magazine de tutun vor vinde voucherele, altele fiind susceptibile de a fi adăugate ulterior, se menționează în raport.

“Proprietarii magazinelor de tutun sunt cel mai bun canal, deoarece clienții au încredere în ei și sunt folosiți pentru a vinde vouchere, cum ar fi creditul pentru telefoane mobile” a declarat Adil Zakhar, directorul Keplerk pentru strategie și dezvoltare, citat de Reuters.

Keplerk va percepe comision de 7 procente pe tranzacții pentru finanțarea operațiunii, adaugă sursa de știri.
Banca centrală franceză a emis recent o declarație, negând unele rapoarte că nu a semnat niciun acord cu vânzătorii de tutun pentru a permite vânzarea de bitcoin. Aceasta a avertizat în continuare că criptomonedele sunt “pur speculative și nu sunt valabile” și că cei care doresc să investească în bitcoin sau orice altă criptomonedă “fac acest lucru în întregime pe propriul”.

În Franța există 25.000 de puncte de desfacere a tutunului, potrivit site-ului web al federației de comerț cu tutun, ceea ce ar putea genera distribuirea valutei digitale bitcoin la scară largă dacă distribuirea voucherelor va fi un succes.

Vestea vine pe baza unei scăderi semnificative a prețului pe bitcoin. Cea mai mare și cea mai veche criptomonedă a atins maximul de aproape 20.000 de dolari în luna decembrie 2017, în prezent se tranzacționează la cca. 3.500 $, după ce a pierdut în jur de 3.000 $ în ultima lună.

Sursa: coindesk.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


49 ÷ 7 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.