Raportul Religie vs. Sănătate în România

Este pentru a doua oară când România se pozitionează pe ultimul loc în Indexul European al Consumatorului de Sănătate.

Adică, altfel spus, țara noastră a câștigat din nou “premiul” de cea mai slabă țară europeană când vine vorba de calitatea sistemului medical.

Dintre toate cele 34 de țări membre ale Uniunii, noi ne aflăm ultimii în acest clasament, fiind depășiți până și de țări precum Bulgaria, Albania, Macedonia sau Muntenegru.

La polul opus se află țări precum Olanda, Danemarca și Suedia.

În realizarea acestui clasament au fost luați în calcul următorii factori: drepturile pacienților și informarea lor cu privire la tratamentele care le sunt oferite, accesibilitatea la aceste tratamente – măsurată în timpii de așteptare pentru obținerea lor, rezultatele tratamentelor, gama de servicii oferite și extinderea lor, prevenția îmbolnăvirilor și a recidivelor, și farmaceuticele.

Totodată, România e pe primul loc și la rata infecțiilor intraspitalicești rezistente la tratament, la mortalitatea infantilă și la mortalitatea din cauza cancerului și bolilor cardiovasculare.

Un studiu complet oferit pentru edificare celor interesați se poate accesa aici.

Cum stăm însă din punct de vedere religios? Chiar prea bine!

Pentru că cineva a decis ca în loc să investim în modernizarea spitalelor, e mai înțelept să cheltuim sume colosale pe biserici și în folosul Catedralei Mantuirii Neamului – pentru care a fost cumpărat cel mai mare clopot de pe continent, în valoare de 500.000 de euro!

Primaria Capitalei este unul dintre principalii suporteri ai acestei construcții, pe care o sponsorizeaza anual cu bani grei. Cifra exactă de care sfânta Catedrală a beneficiat până acum rămâne incertă, însă mai mult ca sigur că e de ordinul zecilor de milioane de Euro.

Surse: romanialibera.ronoizz.ro

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


20 ÷ = 2

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.