Proteza Osteoid Medical accelerează vindecarea oaselor rupte!

Proteza Osteoid a fost proiectată de Deniz Karasahin în 2014, ca parte a premiului și competiției A’Design. Deniz a câștigat premiul de aur oferit pentru proteza sa.

Pe lângă faptul că oferă suport stabil, fiind confortabilă, prietenoasă cu apa, ușoară și bine ventilată, proteza poate fi combinată și cu un sistem stimulator osos cu ultrasunete pulsatoriu cu intensitate joasă (LIPUS).

Se presupune că, prin sesiuni zilnice de 20 de minute cu sistemul stimulator, un pacient poate accelera de fapt procesul de vindecare. Acest tip de sistem LIPUS suplimentar poate funcționa numai împreună cu un design tipărit 3D, deoarece sondele cu ultrasunete trebuie să fie în contact cu pielea la locul rănii, ceea ce nu ar fi posibil cu o proteza tradițională.

Cu toate acestea, dovezile pentru LIPUS ca terapie propusă pentru vindecarea oaselor sunt discutabile și neconcludente. Recent, un studiu realizat în 2018 a arătat că terapia LIPUS a întregului creier a îmbunătățit funcția cognitivă la șoareci, astfel încât utilizarea benefică a acestei tehnologii nu a fost încă determinată. Cu toate acestea, proteza 3D tipărită permite integrarea unor tehnologii precum LIPUS, în timp ce piesele tradiționale nu permit acest lucru.

De asemenea, această proteză nu este disponibilă pentru publicul larg!

Acest articol face parte din “Proteze imprimate 3D – cele mai promițătoare proiecte în anul 2019”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


÷ 6 = 1

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.