creare site

Primul Chromebook de 15 inci = ieftin!

Google își dorește o prezență și în sectorul laptopurilor, astfel unul dintre partenerii lui îi poate îndeplini deja acest vis! Acer Chromebook 15 este primul “Chromebook” cu un ecran de 15,6 inci cu o rezoluție HD 1080p. Spre deosebire de modelul anterior C720, Chromebook 15 se concentrează pe buzunarele mici, având un preț de doar 950 lei sau 249 USD.

Modelul ieftin este echipat cu un procesor Broadwell Celeron, 2GB de RAM, 16 GB SSD, iar ecranul are o rezoluție de 1360×768 pixeli. Modelul mai puternic, ascunde sub carcasa un procesor Core i3, 4GB de RAM, și un SDD de 32Gb. Chromebook 15 este însoțit și de multe periferice ca și 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.0, un port HDMI port, cititor de carduri SD, un port USB 3.0, și altul USB 2.0.

Însă partea interesantă abia de acum vine! Laptopul cântărește doar 2 kg și măsoară 2,5 cm, altfel îți va fi ușor să îl iei cu tine chiar și la o cofetărie. Bateria are o durată de viața de 8 ore, suficient cât să îți desfășori munca fără “electrica”, dar ai spațiu decent ca să tastezi și două difuzoare te vor acompania cu muzica pe care o preferi.

Concurența de la Acer și Dell cu Core i3 sunt considerate suficient de puternice ca să înlocuiască laptopul, dar ecranul de 11 inci lasă mult de dorit, dacă trebuie să lucrezi o zi întreagă.

Acer Chromebook 15 nu este un laptop pe care să rulezi toate jocurile care îți plac, dar are un preț decent și este excelent pentru birou, și totuși pentru anumite jocuri care nu sunt moarte după o placa video de top. De altfel, dacă nu îți place sistemul de operare Chrome OS, poți opta liniștit pentru Linux, chiar și acolo te poți juca, dacă și asta urmărești. Sursa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


× 7 = 28

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.