Într-un colț din nordul Londrei, un nou măcelar se pregătește să deschidă prima măcelărie vegană.
Singurul lucru care îi lipsește aceste măcelării este carnea, ca să aduc un pic de sarcasm știrei.
Pentru a coincide cu Ziua Mondială a veganilor, în Londra s-a deschis prima măcelărie vegană, Rudy’s, care va vinde versiuni fără carne ale produselor tradiționale precum baycon și turk’y.
Cererea de produse vegane a crescut în ultimii ani în Marea Britanie, un număr din ce în ce mai mare de oameni renunțând complet la ingredientele derivate din animale, în timp ce altele reduc cantitatea de carne și lactate pe care le consumă în fiecare săptămână.
„Oamenii înțeleg ce vindem”, a declarat pentru Reuters cofondatorul Matthew Foster.
„Totul este conceput pentru a imita carnea. Are gust de carne, are o textură asemănătoare cărnii. „
Firma de avocatură EMW a raportat anul trecut o creștere de 128% a noilor mărci înregistrate pentru alimentele vegane în Marea Britanie, atât marile companii, cât și companiile mici înregistrând mărci comerciale precum înghețată și produse de patiserie vegane.
Echipa din spatele noilor măcelari a început în 2017 cu o masă vegană și caută acum să ofere produse, inclusiv rețete întregi care să fie făcute în casă.
Înlocuitorii cărnii din magazinul cu pereți albi și schițe de animale pe pereți, sunt realizați din soia și seitan.
Creșterea cererii de produse alimentare alternative a declanșat recent o dezbatere cu privire la faptul dacă restaurantelor și magazinelor ar trebui să li se permită să eticheteze produsele drept „burgeri vegetarieni” sau „cârnați vegani”, care ar putea deruta consumatorul.
Parlamentarii din Uniunea Europeană au decis în octombrie că interzicerea acestor termeni, așa cum susțin fermierii, ar descuraja consumatorii să treacă la mai multe diete vegane.
Sursa: reuters.com
Lasă un răspuns