creare site

Prima linie de producție de baterii solidă din China începe să funcționeze

Nu este un secret faptul că bateriile litiu-ion nu sunt perfecte, dar presupusele baterii succesoare în stare solidă nu sunt încă produse la scară suficient de largă, dar asta începe să se schimbe.

Potrivit presei chineze (prin intermediul Electrek), o lansare numită Qing Tao Energy Development Co, care se desprinde din Universitatea Tsinghua, a desfășurat prima linie de producție de baterii în stare solidă din țară.

Bateriile cu acumulator solid utilizează atât electrozi solizi, cât și electroliți solizi, în locul electroliților lichizi sau gelului din ioni de litiu. Acest lucru le face nu doar mai sigure decât acumulatorii de astăzi, dar și capabile să atingă o densitate energetică mai mare. Conform lansării, a atins o densitate a energiei de peste 400 Wh/kg, depășind noua capacitate litiu-ion de 250-300 Wh/kg.

Compania a investit 1 miliard de yuani (144 milioane dolari) în proiect, iar linia are o capacitate de 100 MWh pe an. Acest lucru ar fi suficient doar pentru 2000 de vehicule electrice cu rază lungă de acțiune, dar planul tinde spre o creștere de până la 700 MWh până în 2020.

Nan Cewen, care a fondat compania împreună cu mai mulți absolvenți ai Universității Tsinghua în 2014, au declarat că Volkswagen, Toyota și Dyson au lucrat la tehnologia bateriei solide la fel ca și alte companii precum BMW și Fisker.

“Îndepărtarea electroliților lichizi poate asigura faptul că bateria nu este inflamabilă sau combustibilă și poate fi chiar produsă în pachete flexibile”, a spus Nan.

Va dura o perioadă de timp până ca bateriile solide să le înlocuiască pe cele litiu-ion, dar această linie de producție ar putea fi un pas înainte spre acea zi.

Sursa:techspot.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × = 15

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.