creare site

Preot pedofil eliberat din închisoare

Ronald Paquin – un preot din Massachusetts, care a fost în trecut personajul central al unui scandal de proporții pe tematici religioase și sexuale, și a mărturisit în 2002 că a violat un copil, va fi eliberat din închisoare în ciuda eforturilor procurorilor de a-l trimite într-un institut pentru predatorii sexuali.

În 2004, Paquin a fost doar unul dintre multe alte persoane din angrenajul Bisericii Catolice din SUA care a fost arestat în urma multiplelor plângeri înaintate referitoare la abuzuri sexuale efectuate de către prelați, care au fost ulterior acoperite sau mușamalizate de către episcopi.

În mărturisirea efectuată înainte de condamnare, Paquin a recunoscut că a violat respectivul copil în repetate rânduri, începând din 1989, când victima avea doar 12 ani. Drept urmare, a fost condamnat pentru trei agresiuni sexuale și și-a ispășit detenția în Haverhill.

Anul trecut a fost eliberat din închisoare, însă procurorii din Essex County au fost de părere că e înțelept să stea cu ochii pe el, și au încercat să îl catalogheze drept o persoană periculoasă din punct de vedere sexual, care trebuie supravegheata în continuare și nu trebuie lăsată în libertate. Însă doi experți calificați, care l-au examinat îndeaproape pe Paquin, au concluzionat că acesta nu mai este o persoană violentă și că nu mai prezintă nici un pericol pentru nimeni.

Procurorul districtual – Jonathan Blodgett – a afirmat: “opinia noastră este că domnul Paquin reprezintă un pericol pentru comunitate, însă în acest moment nu avem din punct de vedere legal nici o modalitate de a-l reține.”

Astfel de cazuri de preoți care molestează și/sau violează copii au făcut înconjurul lumii și au subminat puternic imaginea pe care biserica o are în ochii publicului. Cifrele statistice arată că între 1950 și 2013 mai mult de 6400 de preoți au fost denunțați pentru astfel de delicte, iar numărul victimelor se ridică la peste 100.000.

Sursa: charismanews.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.