creare site

Porsche imprimă în 3D piese de schimb din plastic și metal pentru modele vechi

Porsche utilizează imprimarea 3D pentru a reproduce piese pentru mașinile vechi care sunt extrem de rare ori nu mai există. 

Această tehnologie oferă o cale economica de a produce piese de schimb de înaltă calitate.

Orice colecționar de mașini clasice este dezamăgit atunci când caută o piesă pentru mașina lui veche și constată că aceasta nu se mai poate cumpăra.

Porsche Classic este o ramură a companiei care încearcă să se asigure că acest lucru nu se întâmplă și acum are o soluție la această problemă. Compania utilizează imprimarea 3D pentru a produce piese.

În depozitul companiei, aceasta are aproximativ 52.000 de piese și componente construite folosind metode tradiționale. Cu toate acestea, imprimarea 3D va ajuta la recreerea acelor părți care sunt fie foarte rare, fie nu mai există. În acest fel, vor reduce timpul de producție, care este destul de îndelungat în modul tradițional.

În prezent, compania lucrează la nouă piese și testează încă douăzeci de piese pentru a vedea dacă acestea sunt potrivite pentru imprimarea 3D. Spre exemplu, acum imprimă o pârghie pentru un ambreiaj utilizat la Porsche 959. Numai 292 de unități Porsche 959 au fost construite în toată lumea, deci aceste piese sunt foarte greu de găsit.

Pentru a se asigura că piesele respectă specificațiile componentelor originale și că sunt de înaltă calitate, Porsche utilizează o imprimantă selectivă cu laser (SLS).

Componentele metalice sunt din oțel și aliaj, obținute prin procesul de topire selectivă cu laser. Porsche explică acest proces, precizând:

“Un strat de oțel sub formă de pulbere cu o grosime mai mică de 0,1 mm este aplicat pe o placă de procesare într-un proces computerizat. Într-o atmosferă inertă, un fascicul de lumină de mare putere topește pulberea în locațiile dorite pentru a crea un strat de oțel.”

O imprimată 3D construiește ulterior, câte un strat pe rând. Până în prezent, Porsche Classic este impresionat de modul în care au realizat piesele imprimate 3D în timpul testelor.

Compania explică faptul că beneficiile sunt economice, reduc spațiul de depozitare și pierderile, iar datele de proiectare 3D sau o scanare 3D sunt suficiente pentru a începe producția.

Vizitați site-ul Porsche pentru a afla mai multe.

Sursa: all3dp.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


× 9 = 18

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.