creare site

Poliția din China face uz de ochelari speciali pentru identificarea suspecților

În China există deja cea mai mare bază de date pentru identificare și supraveghere, în acest scop fiind deja folosite 170 de milioane de camere de filmat, însă tehnologia a făcut încă un pas înainte în această privință – este vorba de o pereche de ochelari speciali care au intrat de curând în uzul poliției locale.

Acești ochelari arată asemănător cu ochelarii Google, însă au în plus facilitatea de a permite fotografierea rapidă a potențialilor persoane suspecte de a fi săvârșit infracțiuni, după care poza respectiva este încărcată (upload) rapid în baza de date a guvernului și comparată cu indivizii care sunt suspecți sau infractori printr-o serie de procedee ce includ algoritmi sofisticați de recunoaștere facială.

Apoi informația este trimisă înapoi ofițerilor, ei primind atât numele cât și alte date ale persoanelor fotografiate, inclusiv adresa, dacă este cazul, pentru ca ei sa poată reține sau aresta cetățenii răufăcători.

Prin acest procedeu de ultimă oră, poliția chineză a reușit deja să captureze până acum 7 răufăcători, în timp ce alți 35 au fost identificați și sunt urmăriți în continuare. Cel mai mare succes a fost înregistrat în localitatea Zhengzhou – capitala provinciei Henan – unde ochelarii au fost deosebit de utili în supravegherea persoanelor ce călătoreau cu trenul sau avionul.

Sursa: techcrunch.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


7 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.