creare site

Peste 11 milioane de USD s-au pierdut în înșelătorii cu bitcoin

înselătorii cu bitcoin

Moneda digitală oferă numeroase avantaje, dar și oportunități noi pentru șarlatani. Spre exemplu, am văzut unele siteuri care promit să vă dubleze bitcoinul pe care îl depozitați la ei în doar 24 ore. Gândiți-vă simplu, cum ar fi să dai la cineva 200 euro și mâine să îți returneze 400 euro?!? Nu se poate, este evident că e o înșelătorie – o țeapă!

La fel și în cazul bitcoinului, oricine ar spune că peste noapte va dublează un 1 bitcoin, este clar o păcăleală, nu se poate așa ceva în mod normal!

Dar, revenind la autorii cercetării, aceștia au descoperit că în 4 ani s-au pierdut prin înșelătorii peste 11 milioane USD echivalent în bitcoin. Cca. 13.000 de victime au fost înșelate în 42 de cazuri diferite. Autorii cercetării, a completat, spunând că: “numărul înșelătorilor este mult mai mare decât ce au descoperit ei!”

Cele mai reușite înșelătorii, au fost prin Schemele Ponzi, prin care escrocii au încasat peste 7,3 milioane USD. Urmate de țepele din miniat care au generat 2,9 milioane USD, iar cele prin exchange-uri și portmonee virtuale totalizează împreună aproape 1 milion de USD. Mai multe informații găsiți aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


53 ÷ 53 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.