creare site

Oamenii de știință au dezvoltat o nouă metodă revoluționară de imprimare a produselor electronice cu grafen

O echipă de cercetători de la Universitatea din Manchester au găsit o metodă cu costuri scăzute pentru realizarea plăcilor electronice imprimate cu grafen, care operează la o viteză semnificativ mai mare și reduc costul cernelurilor conductive din grafen.

Posibilitatea de a imprima circuitele electronice cu grafen va promova și mai mult răspândirea aplicațiilor de tip Internet of Things (IoT).

Dezvoltarea cernelurilor pentru tipărirea aplicațiilor electronice a crescut rapid, lărgind aplicațiile în tranzistori, senzori, etichete RFID și electronice portabile.

Cernelurile care conduc curentul utilizează în mod tradițional nanoparticule metalice pentru conductivitatea lor electrică ridicată. Cu toate acestea, aceste materiale pot fi scumpe sau ușor oxidate, făcându-le departe de a fi ideale pentru aplicații low-cost IoT.

Echipa a descoperit că utilizarea unui material numit dihidrolevogucosenonă, cunoscut sub numele de Cyrene, este netoxic, ecologic și durabil, dar poate și să ofere concentrații mai mari și conductivitatea cernelei de grafen.

Profesorul Zhiurn Hu a spus: “Această lucrare demonstrează că tehnologia tipărită cu grafen poate fi ieftină, durabilă și ecologică pentru conectivitatea wireless omniprezentă în era IoT, precum și pentru funcționarea RF în cazul electronicelor cu putere redusă”.

Profesorul Sir Kostya Novoselov a spus: “Grafenul se dezvoltă rapid de la domeniul cercetării la domeniul aplicării. Dezvoltarea metodelor de producție relevante pentru utilizatorul final în ceea ce privește flexibilitatea, costul și compatibilitatea cu tehnologiile existente sunt extrem de importante. Grafenul în produsele și tehnologiile zilnice le vor face pe acestea din urmă și mai rapide “.

Kewen Pan, autorul principal al cercetării, a declarat: “Este posibil ca acesta să fie un pas semnificativ spre comercializarea tehnologiei de imprimare grafenului. Cred că o să fie o evoluție semnificatăvă în industria electronică imprimată, deoarece materialul este ieftin, stabil și prietenos cu mediul”.

Grafenul are potențialul de a crea următoarea generație de circuite electronice și nu numai, limitat în prezent la știința fictivă: tranzistori mai rapizi, semiconductori, telefoane flexibile și electronice flexibile care pot fi îmbrăcate.

Sursa: phys.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × 8 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.