Oamenii de știință au creat mâncare din electricitate!

Un grup de cercetatori finlandezi au reușit să creeze o mixtură de proteină formată dintr-o singură celulă, care este suficient de nutritivă pentru organismul uman, utilizând un sistem bazat pe energie reutilizabilă.

Întregul proces necesită doar electricitate, apă, dioxid de carbon și microbi.

Această mâncare sintetică a fost creată în urma dezvoltării proiectului Food From Electricity, fiind un efort conjugat al Universității de Tehnologie Lappeenranta și Technical Research Centre, ambele din Finlanda.

După expunerea materialelor brute la electroliză într-un bioreactor, se formează o pudră compusă din proteine (peste 50%) și carbohidrați (25%), iar aceasta poate fi la randul ei alterată ulterior prin modificarea microbilor utilizați în producție

Urmatoarea fază este optimizarea acestui proces, întrucât cu tehnologia actuală, un bioreactor de mărimea unei cești de cafea poate produce un singur gram de proteină în 2 săptămâni.

Juha-Pekka Pitkänen – cercetatorul-șef al echipei – estimează că doar peste aproximativ 10 ani această inovație ar putea fi exploatată în mod eficient în practică și expusă publicului și mediului comercial.

Sursa: sciencealert.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


3 × 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.