creare site

“Șocant! 22 de ani închisoare pentru profesoară care a făcut sex cu 3 elevi de 17 ani!”

Jennifer Fichter, o profesoară de engleză din Polk County, Florida, USA, născută în 1984, a fost arestată în data de 15 aprilie 2014 sub acuzația de a fi comis numeroase acte sexuale cu trei studenți în vârstă fiecare de 17 ani pe perioada august 2012 – aprilie 2014.

A și rămas însărcinată cu unul dintre ei și a avortat. În conformitate cu legile statului în care se află, fapta de care s-a făcut vinovată în fața legii se numește corupere de minori. Adusă în tribunal, Jennifer a exprimat regret pentru acțiunile sale și și-a cerut cu lacrimi iertare de la familiile băieților.

Un psiholog a descris-o ca fiind o persoană cu stima de sine scăzută, fapt ce a determinat-o să se implice în respectivele relații pentru a se simți mai valoroasă și mai împlinită. Totuși, judecătorul a condamnat-o la 22 de ani de închisoare și a clasificat-o drept un “predator sexual”.

Acest scandal sexual a provocat un val de proteste negative în toată lumea, foarte mulți oameni fiind de părere că sentința care i-a fost dată este exagerat de mare. Mai ales în Rusia, oamenii sunt ultragiați de ceea ce s-a întâmplat, nevenindu-le să creadă că tocmai în America – țară pe care ei au considerat-o atâta vreme drept “liberă și democratică” sau chiar “pământul făgăduinței” – se poate întâmpla așa ceva.

Denis Shiryaev – unul din suporterii lui Jennifer – a lansat o petiție pe Internet adresată direct Casei Albe la Washington din care citez: “22 de ani de închisoare pentru o femeie care a ajutat trei băieți maturi să-și înceapă viața adultă/sexuală! 22 de ani de închisoare pentru o femeie care a vrut doar să se simtă fericită și iubită, chiar și dacă de către persoane mai tinere decât ea! 22 de ani de închisoare pentru faptul că acești studenți au vrut să fie cu ea, și au tânjit după tandrețea și afecțiunea ei! Camarazi! Semnați petiția! Orice femeie ar fi putut sfârși într-o situație ca aceasta. Dacă închidem ochii acum, stundeții vor putea sa însceneze astfel de lucruri oricărei femei iubitoare – și ele sunt atât de importante în societatea noastră.”

Aceasta petiție a strâns în timp record peste 41.000 de semnături. O petiție similară a fost lansată de către website-ul “We the People” însă nu a reușit să strângă nici măcar 2000 de semnături din cele 100.000 necesare pentru a atrage atenția administrației prezidențiale SUA.

Nicolai Bashenko din Elveția a creat o pagina de Facebook intitulata Free Jennifer Fichter unde scrie: “Când am auzit de această întâmplare, am simțit în inima mea că cineva are nevoie de ajutorul meu și că pot să ajut pe cineva în aceasta lume. 22 de ani de închisoare pentru aceasta tânăra femeie? N-a omorât pe nimeni, n-a furat bani, n-a făcut decât ceva ce i-a plăcut cu niște băieți mai tineri.”

Drept comparație, amintesc cazul ucigașului și teroristului norvegian Anders Behring Breivik, care pe data de 22 iulie 2011 a ucis prin bombardare și împușcare cu carabina 77 de persoane în Oslo și Utøya, dintre care majoritatea erau copii și adolescenți sub 18 ani, și a primit – în conformitate cu legile Norvegiei – doar 21 de ani de închisoare.

Surse: wikipedia.org, baynews9.com, themoscowtimes.com, youtube.com, youtube.com și wikipedia.org.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.