creare site

Cel mai vândut Mercedes, este din clasa B!

mercedes B

Peste 350.000 de unități Mercedes B s-au vândut 2011 până azi. Clasa B este “best-seller” pentru Mercedes-Benz. Probabil că nici compania nu se aștepta ca această clasă să ajungă să se vândă cel mai bine! Oricum, nu trebuie să ne mirăm de ce concurentul lui principal, BMW a intrat pe această nișă, a clasei monovolum sport.

Proaspătul “facelift” aduce schimbări atât la interior cât și la exterior. În principal, eu eram obișnuit ca un “facelift” să aducă o schimbare doar la partea exterioară a automobilului, însă vânzările atât de bune au convins compania că trebuie să aducă schimbări și la interior, modă care probabil va fi preluată și de alte companii concurente.

Clasa B ne propune cinci modele diesel economice cu un consum cuprins între 3,6 șî 5,0 l/100 km, și patru motoare pe benzină cu un consum între 5,4 și 6,6 l/100 km. Fără prea mult tam tam, Mercedes ne spune că putem opta pentru un model B 200 pe gaz natural sau un model B electric. Spuneam fără “tam tam”, pentru că modelul electric a fost menționat la sfârșit. Cei pasionați de munte pot opta pentru tracțiune integrală, iar valoarea Cd este mai mică de 0,25, fiind una dintre cele mai bune din clasa lui. Noile modele vor fi disponibile din 29 noiembrie anul curent, la preț începând cu 27102,25 euro.

“Clasa B este o mașină perfectă pentru familie” a spus Ola Källenius responsabil cu Marketing & Sales și după un test de câteva sute de km o să vă convingeți de spusele acestuia! Farurile integrează lămpi de înaltă performanța cu LED-uri, dar care nu sunt disponibile pe modelul electric sau cel care funcționează pe gaz natural. Bara frontală cât și cea posterioară au fost modificate pentru a asigura un aspect dinamic.

La interior, Mercede-Benz, a schimbat vechiul ecran cu unul mai mare de 20,3 cm, iar de acum proprietarul poate alege din 12 culori care lumineze ambiental. În materie de siguranța COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS a extins facilitatea lui COLLISION PREVENTION ASSIST, care frânează parțial autonom pentru a reduce accidentele, acesta fiind extins de la 60 la 200 km/h. În cazul unui accident sistemul de urgentă sună direct la centrul “Mercedes-Benz Emergency Call” unde livrează informații despre poziție și condiția autoturismului. Sistemul funcționează automat, însă poate fi activat și manual.

Echipamentul special “Remote Online” îi permite proprietarului să se conecteze cu autovehiculul prin intermediul telefonului mobil (“smartphone”), și să afle de exemplu, cantitatea disponibilă de benzină din rezervor. Modelul B-Class Electric Drive va fi disponibil începând cu 3 noiembrie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


5 × = 35

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.