creare site

Moneda de quartz ce păstrează informația timp de 14 miliarde de ani!

Cercetătorii de la Universitatea Southamton din Marea Britanie au descoperit recent o tehnică prin care utilizarea luminii laserului permite stocarea datelor într-o maniera uluitoare: 360 de Teraocteți pot fi stocați într-o singură monedă. Cu ajutorul acestei descoperiri, oamenii de știință ar putea arhiva întreaga istorie a omenirii în câțiva centimetri.

Această tehnică funcționează – în linii mari – astfel: pulsații de laser sunt utilizate pentru a impregna informații în structura intimă 3D a quartz-ului, creând astfel mai multe straturi de puncte nanostructurate, fiecare aflându-se la doar câțiva microni unii deasupra altora. Schimbările în structură pot fi citite analizând mostra astfel creată cu un alt puls de lumină și înregistrând orientarea undelor de date după ce înregistrarea a fost terminată.

Unii cercetători sunt de părere că această metodă de stocare ar trebui sa se numească 5D, întrucât utilizează atât cele trei dimensiuni clasice ale fizicii – lungime, lățime și înălțime – cât și două dimensiuni adiacente, care sunt codate de către polaritatea și intensitatea undei care creează punctul.

Acest sistem de stocare, pe lângă durabilitatea sa extraordinar de mare, este și mult mai rezistent, fiindcă quartz-ul suportă temperaturi de până la 157 de grade Celsius.

Sursa: alien-ufo-sightings.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.