creare site

Medicamentele expirate se vand cu tupeu in unele farmacii

Farmacie_blur

Eram in cautarea unui medicament, care nu prea se mai gaseste pe piata farmaceutica. Dupa mai multe cautari l-am gasit la o farmacie.

Este vorba de Imunogrip Junior. Ajuns la farmacie, am cerut medicamentul, farmacista l-a pus langa casa de marcat, si intamplator am intrebat: Cand expira? L-a intors, s-a uitat la termenul de expirare, si surpriza: data expirarii era: 04/2013. Surprinsa de acest fapt, farmacista m-a asigurat ca este valabil pana la sfarsitul lunii aprilie 2013. Deci medicamentul expira in luna aprilie, si este valabil pana la 30.04.2013?!? Medicamentul expira in 04/2013, deci logic se poate utiliza pana la data de 31.03.2013, nu, s-au gresesc?

Indiferent, eu aveam nevoie de acel medicament pentru baiatul meu, si trebuia sa fie valabil cel putin 20 de zile, deci oricum si daca era valabil pana la 30 aprilie 2013 nu-l puteam utiliza complet.Ma astept de la o farmacista sa vanda medicamente care mai au un termen de valabilitate de cel putin 60 de zile, acest termen fiind un termen de valabilitate de bun simt. Din pacate sunt multe persoane care au ajuns in situatia mea si probabil au cumparat medicamente expirate, iar farmacista cu buna stiinta nici nu i-a atentionat pe pacienti/clienti despre valabilitatea produsului. Aveti tot dreptul in baza bonului fiscal sa returnati medicamentul. In cazul meu nu a fost nevoie pentru ca, nu l-am achizitionat.

Cateva informatii neoficiale despre Imunogrip Junior

Despre Imunogrip Junior am inteles de la un medic, ca a fost retras de pe piata, pentru ca medicamentul era pur si simplu prea eficient. De aceea nu se mai gaseste. Sunt medicamente echivalente, insa dupa cum observam medicamentele bune se retrag de pe piata, pentru a cumpara altele, mai des si mai putin eficiente!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.