creare site

Lightyear este prima mașină electrică care va fi alimentată de la propriile panouri solare!

Lightyear intenționează să colaboreze cu LeasePlan pentru a lansa până în 2020 primul vehicul care va fi alimentat exclusiv de la Soare.

Automobilul creat de Lightyear va produce mai multă energie decât consumă.

În comunicatul de presă, compania a anunțat că a deschis fabrica de producție primară în Campusul Automotive din Helmond, Olanda.

Compania descrie vehiculul după cum urmează.

Lightyear One este prima mașină electrică cu celule solare integrate, capabilă să parcurgă între 8.000 – 10.000 de kilometri pe an, având în vedere vremea din Olanda. Design-ul mașinii este secret, dar este deja cunoscut faptul că este un hatchback cu cinci locuri, cu tracțiune integrală și o autonomie de până la 800 km.

În prezent, Lightyear are 100 de angajați și intenționează să lanseze prototipurile inițiale, încă din vara acestui an. În plus, ei pretind că pot livra primul lot de vehicule până în 2020.

Dacă Tesla a lansat o mașină electrică de serie care a pus la tăcere industria auto, Lightyear va lansa prima mașină care se deplasează gratuit și este 100% prietenoasă cu mediul. Probabil că și Tesla va revoluționa încărcarea solară, dar Lightyear va “distruge” literalmente industria petrolieră!

Era și cazul să beneficiem de transport gratuit, mai ales că mașinile electrice există de peste 100 ani!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.