Lenovo pregătește Z5, un telefon cu ecran complet

Un ecran care acopera 95 la sută din partea frontală

Tendința actuală la smartphone-urile de astăzi este de a vedea cât de subțire pot face producătorii rama acestora.

Apple a renunțat la butonul home, oferind un design complet al ecranului, cu un sistem de recunoaștere facială Face ID. Lenovo încearcă să se creadă mai presus, tachinând un telefon cu adevărat “all-screen”.

Vicepreședintele Lenovo, Chang Cheng, a prezentat o schiță a lui Lenovo Z5 pe Weibo, rețeaua de social media din China. Schița în sine reprezintă un telefon cu un cadru impresionant ultra-subțire, care susține că are un ecran cu o proporție de 95 la sută din întreg telefonul.

Cheng a adăugat că Z5 ar avea progrese tehnologice semnificative susținute de cel puțin 18 brevete. Ceea ce nu este clar din schiță este modul în care Z5 se va ocupa de camera frontală cu care se confruntă, senzori și căști.

Vive Apex are o cameră foto pop-up și totuși are încă loc pentru driverul de afișaj. Atât telefonul iPhone X cât și telefonul esențial conțin “caneluri” pentru camerele lor.

În ceea ce privește restul senzorilor, senzorii de proximitate cu ultrasunete și piezoelectricul ar putea fi o tehnologie viabilă. Senzorii de amprentă încorporați în afișaj sunt de asemenea, o posibilitate distinctă, precum Vivo X20 Plus UD.

Toate telefoanele all-screen reprezintă trendul actual al smartphone-urilor și până acum, niciun OEM nu a reușit să creeze un smartphone real ultra-subțire fără a face vreun sacrificiu. Vom vedea dacă tehnologiile brevetate de Lenovo pot sparge trendul.

Sursa: techspot.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


× 2 = 14

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.