creare site

Lamele pentru ștergătoare de la Kaufland

lamele pentru ștergătoare kaufland

Să îți înlocuiești lamele de la ștergătoare este mai ieftin decât să cumperi ștergătoare noi și mai ecologic. Lamele de la Kaufland cu sigla K clasic sunt destul de ieftine, cca. 9,99 lei* cu TVA două bucăți, iar cele pe care le-am cumpărat au o lungime de 610 cm respectiv 24 inci. Fiind suficient de lungi pentru un autoturism de clasă compactă.

Montare lamele de cauciuc pentru ștergătoare

Montarea lamelelor este destul simplă, insă necesită timp și atenție. Se demontează ștergătoarele. Se demontează lamele vechi. Se măsoară dimensiunea lamelor vechi și se ajustează mărimea celor noi prin tăierea lor cu un cuțit foarte ascuțit.

Ulterior se pot monta cele noi, se asigură și urmărește ca lamela să fie flexibila, adică să se culce perfect pe parbriz. Ambalajul în care se găsesc lamele are o calitate foarte bună! Descrierea de montare a lamelor este evidențiată clar pe ambalaj, iar fontul de pe ambalaj cu care este prezentat produsul are o dimensiune medie, fiind ușor de citit.

De asemenea, pe spatele ambalajului găsim și un liniar care ne va ajuta să măsuram dimensiunea lamelelor vechi cât și a celor noi pentru a le dimensiona (tăia) corect. Pe scurt, este un ambalaj bine gândit!

lamele_partbriz

Teste lamele de cauciuc pentru ștergătoare

În prezent sunt la al II-lea test. Lamele le-am montat în data de 14 martie 2014. După 3 luni de utilizare sau cca. 4000 km parcurși, lamele au început să scârțâie pe parbriz atunci când sunt folosite. Cu toate acestea șterg încă bine parbrizul.

Am testat de asemenea și ștergătoare mult mai scumpe, care și după un an de utilizare se comportau impecabil. Așadar conform testelor, durata de viața a lamelelor de la Kaufland este de cca. 3 – 4 luni sau cca. 4000 km parcurși.

În final

Având în vedere prețul lamelelor de doar 9,99 lei, care este unul foarte mic, consider că au o calitate medie. Adevărul este că, dacă plătim 100 lei pentru 2 ștergătoare foarte bune, putem conta pe ele cca. 14 – 18 luni sau poate mai mult. În concluzie, într-o perioadă de 14 luni trebuie să schimbăm cca. 4 set-uri de lamele marca Kaufland K Classic.

Relativ este mai ieftin pentru că, 4 seturi costă doar 40 lei vs. 100 lei cât costă un set de ștergătoare foarte bune. Dar efortul nostru este mai mare, pentru că trebuie să montăm lamele.

Însă dacă vă doriți lamele pentru ștergătoare ieftine, lamele Kaufland sunt o alegere rezonabilă, pe care vă puteți baza și 6 luni sau mai mult dacă nu vă deranjează scârțâitul lor pe parbriz după o perioadă de utilizare de cca. 3 – 4 luni.

lamele noi vs. vechi
lamele noi vs. vechi

 

Descrierea producătorului (instrucțiuni de montare):

1. Verificați cu exactitate lungimea și lățimea lamelei actuale a ștergătorului, înainte de a o înlocui. Îndepărtați ștergătorul de parbriz de pe braț.

2. Scoateți lamela de cauciuc din ștergătorul de parbriz. În unele cazuri este necesar să îndoiți puțin în sus clamele de fixare de capetele ștergătorului.

3. Împingeți noua lamelă de cauciuc în interiorul ștergătorului, până când clipsul de blocare din interiorul ștergătorului se închide în înclichetare (lamela de cauciuc trebuie să poată fi ușor împinsă în ștergător).

4. Dacă este necesar, scurtați lungimea lamelei de cauciuc. Folosiți fosta lamelă ca etalon pentru cea nouă. Crestați spatele lamelei cu un cuțit, iar apoi trageți de cele două laturi, pentru a le desface puțin. Tăiați lamela de cauciuc cu o foarfecă.

5. Dacă la pasul 2 ați dezdoit o clemă, aceasta trebuie acum curbată la loc în poziția inițială.

6. Montați ștergătorul pe brațul de ștergere al vechiului și verificați încă o dată dacă lamela are lungimea corectă.

Produsul este fabricat în China.

*Prețul a fost actualizat la data de 09/03/2014 și este valabil în Oradea, prețul în alte orașe/magazine poate fi diferit!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


40 ÷ = 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.