Kit pentru învățarea programării la grădiniță

Intitulat “Little Bits”, este un pachet mai aparte de jucării destinat copiilor din clasele 3-8, și conține elemente asemănătoare puzzle-urilor, cu ajutorul cărora copiii se pot familiariza – fie și numai că idee sau într-un stadiu incipient – despre ce înseamnă programarea și ce presupune ea.

LittleBits Code Kit conține 16 circuite modulare, o matrița LED, baterie reîncărcabilă, și alte 30 de accesorii adiacente. Totodată, se livrează împreună cu 4 invenții bazate pe jocuri: Tug-of-War, Ultimate Shootout, Hot Potato și Rockstar Guitar. Pe măsură ce copiii se familiarizează cu circuitele modulare în construirea unui joc, ei se confruntă și cu necesitatea efectuării de programe simpliste pentru a-și pune în aplicare planurile. Dave Sharp – reprezentat al firmei producătoare – afirmă:

“Acest joc îi învață pe copii bazele și fundamentele codării, prin experiența manuală pe care ei o preiau din activitatea cu jucăriile.”

Proiectarea acestui kit a durat 18 luni și a implicat efortul a 12 educatori, și are peste 100 de activități diferite ce pot fi experimentate și exploatate de către copii, sub îndrumarea atentă a profesorilor, pentru care acest kit ar putea reprezenta un nou instrument didactic.

Sursa: engadget.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 × 1 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.