Intel anunță lansarea noilor procesoare Xeon

Bazată pe arhitectura Skylake, noua gamă de procesoare Xeon vor beneficia de o structură îmbunătățită, și se vor numi Intel Xeon Processor Scalable.

Scopul lor este se înlocuiască și să depășească modelele Xeon E5 si E7 datorită noilor implementări tehnice, printre care se numără Advanced Vector Extensions 512 (AVX-512), QuickAssist Technology (QAT), și Volume Management Device (VMD). Totodată, aceste noi cipuri vor primi culori speciale în funcție de clasa din care vor face parte: cele obișnuite vor fi gri, cele medii vor fi argintii, cele de top vor fi aurii si cele etalon vor fi platinum.

Deocamdată specificațiile concrete referitoare la abilitățile practice ale cip-urilor nu au fost dezvăluite, însă Lisa Spelman a dat câteva declarații în care promite că noile procesoare vor reprezenta un pas mare înainte din punct de vedere al performanței: “Noua familie Scalable întruchipează fundația noii generații infrastructurale pentru aplicații precum operații analitice, inteligența artificială, securitatea și agilitatea făcând din noile Xeon un rezultat de care suntem mândri”.

Sursa: bit-tech.net

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


93 ÷ = 93

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.