În fine, primul producător auto care recunoaște că a fost învins de Tesla Roadster!

În ciuda faptului că mai sunt încă aproximativ doi ani până la producția modelului Tesla Roadster, lucrurile încep să se tulbure printre producătorii auto cu foarte mulți mușchi.

Christian von Koenigsegg, șeful Koenigsegg, spune că performanța Roadster-ului le-a produs o stare “jenantă” și acum trebuie să schimbe strategia jocului lor!

Într-un interviu acordat la Pebble Beach cu Top Gear, Koenigsegg a spus că Tesla a aruncat “mitraliera” cu noul Roadster, având în vedere forța ei nebună de a accelera!

Când CEO-ul Tesla, Elon Musk a prezentat Roadsterul, acesta a dat “o palmă” în special vehiculelor super-sport cu benzină – eliminând efectul halou pe care îl are Koenigsegg asupra industriei.

Datele tehnice sunt șocante:

Accelerația de la 0 la 100 km/h în 1.9 secunde
Accelerația de la 0 la 160 km/h în 4.2 secunde
400 de metri în 8.8 sec

Koenigsegg a spus că se uita la numere pentru a se asigura că informațiile erau reale și se simțea stânjenit:

“Ne-am gândit, nu e bine. Ne-am întrebat dacă este posibil, și da este posibil. Apoi ne-am gândit, OK cum ne descurcăm? Acest lucru este jenant.”

Totuși Koenigsegg nu s-a dat bătut și au venit cu o idee de a combina tracțiunea directă cu hibridizarea. Urmează să vedem cum o să inoveze Koenigsegg pe viitor, în prezent compania produce modelul Regera, care accelerează în 2,8 secunde până la 100 km/h și atinge o viteză maximă de 410 km/h.

Sursa: electrek.co

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.