creare site

Fotografiile imprimante 3D sunt deosebite, cu toate că realizarea lor este lentă!

Din punct de vedere istoric, “lithophanes” (engleză) sunt imagini realizate din porțelan într-un proces de gravare sau de turnare, în care o imagine este vizibilă atunci când este iluminată din spate datorită grosimii diferite a materialului.

Porțelanul nu este material care se manipulează cu ușurință, dar, din fericire, în prezent cu sprijinul imprimantelor 3D acest proces poate fi îmbunătățit. [RCLifeOn] experimentează în prezent tipărirea 3D a “lithophane-urilor” cu rezultate excelente.

Pentru a tipării “lithophane-ul” trebuie să știi să-l pregătești. Este important să alegi o imagine care să arate bine în tonuri de gri, deoarece nu este un proces care reproduce culoarea în nici un fel.

[RCLifeOn] a discutat apoi punctele sensibile de configurare ale imprimantei pentru a obține o tipărire 3D frumoasă. Înălțimea stratului trebuie să fie cât mai mică pentru a evita afișarea de linii verticale care devin vizibile la iluminarea din spate, iar “lithophane-ul” trebuie să fie imprimat cu orientare verticală, pentru a împiedica căderea filamentului din cauza lipsei de sprijin. Umplerea se recomandă să fie setată la 100%. Este foarte important, ca imprimanta să evite trecerea conturului în procesul imprimării, pentru a îndepărta orice artefacte care ar putea afecta produsul final.

Mai multe detalii se pot găsi în filmul de mai jos:

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


÷ 1 = 5

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.