Implementarea tehnologiei digitale pentru sănătatea creierului

European Brain Council este o organizație din Bruxelles care se ocupă cu cercetarea funcționării creierului uman, în scopul îmbunătățirii calității vieții în cazul persoanelor care suferă de afecțiuni neurologice.

În ciuda progresului științific realizat în ultimii ani de către cercetătorii din acest domeniu, încă nu există un tratament eficient pentru o gamă largă de afecțiuni neurologice.

Din acest motiv, EBC au efectuat un parteneriat cu eHealth, considerând că una dintre cele mai eficiente modalități de îmbunătățire a sănătății creierului o reprezintă implementarea tehnologiei digitale in neurologie.

Promovând ceea ce ei denumesc “Value of Treatment (VoT) for Brain Disorders in Europe”, EBC subliniază importanța utilizării aplicațiilor eHealth pentru o corecta și rapida diagnosticare și tratarea în mod cât mai eficient al mai multor afecțiuni neurologice, iar promovarea acestor aplicații poate contribui mult la prevenirea unei palete largi de tulburări în ceea ce privește buna funcționare a creierului.

Din acest motiv, EBC consideră că este nevoie de o reevaluare a priorităților în mai multe domenii de cercetare, precum transferul de informații, intervențiile mobile, și nu în ultimul rand îmbunătățirea cunoștințelor cadrelor medicale referitoare la expertiza digitală, ce include și imagistică, scanarea creierului prin metode mult mai moderne decât arhaicul EEG, plus acumularea de cunoștințe de ultimă oră referitoare la procedurile digitale de interventie asupra creierului, indiferent de tipul de afecțiune suspectat de a fi prezent.

Sursa: wfneurology.org

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


6 ÷ 3 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.