Google Drive – discul nostru virtual cu 15GB gratis!

google drive

google drive

Google Drive vs. orice suita office

Google Drive a evoluat tacit, iar acum îngroapă la propriu orice suită Office. Suita Microsoft Office este cea mai cunoscută suită office de pe planetă. Suita ne permite să creăm/edităm documente text, fișiere excel, desene, prezentări etc.

Suita LibreOffice un concurent gratuit pentru Microsoft Office

Pe de altă parte dacă doriți să folosiți o suită office instalată pe calculator și să nu o mai plătiți, vă recomand să utilizați Libreoffice, care vă oferă aproape aceleași facilități pe care vi le oferă suita Microsoft Office.

Google Drive prezentare și teste

Google Drive este accesibil pentru utilizatorii care au un cont Gmail. Google Drive se poate accesa de la butonul de aplicații din Gmail > DRIVE. Odată ajunși în Google Drive, descoperim discul nostru virtual. Disc care are 15 GB. Pe acest disc, putem să urcăm la nevoie atât documente cât și fișiere cu o dimensiune maximă de 10 GB.

La fel ca și în cazul oricărei suite office, putem crea/edita documente, cu extensia doc, docx, xls etc. Spre deosebire de o suită instalată pe calculatorul nostru, în Google Drive, un document pe care îl edităm se salvează în timp real și automat.

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

Uneltele puse la dispoziție, spre exemplu, pentru editarea unui document de text sunt similare cu cele pe care le găsim în Microsoft Word.

Cu Google Drive nu mai trebuie să ne facem griji că ne pierdem documentele, ca și dovadă, am documente din 2010, deci de acum 5 ani, stocate pe discul meu virtual! Dezavantajul lui Google Drive este atunci când nu avem conexiune la Internet! Dar întrebați-vă: când v-a căzut ultima dată conexiunea la Internet? Și pentru cât timp? Personal nu am mai avut astfel de probleme de mulți ani!

Lucrul colaborativ în Google Drive

În Google Drive putem edita documente împreună cu alți colegi, în același timp. Și putem să vedem în timp real cum lucrează colegul nostru în document!

în final

Îmi este greu să găsesc un motiv pentru care să-mi instalez vreo suită office, pentru că îmi pot lucra toate documentele în Google Drive, liniștit, în siguranță, și le găsesc oricând și oriunde. Și unul dintre cele mai mari avantaje este că nu am nevoie de un sistem de operare anume sau de vreun browser anume, pot folosi orice calculator care este conectat la Internet, care are sistem de operare și browser!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.