creare site

Evitați: pluginul Facebook Popup Like Box realizează legătura către un site malițios!

Facebook Popup Like Box

Utilizez platforma WordPress de aproape 8 ani. Pe parcursul acestui timp am întâmpinat numeroase probleme, dar ele s-au putut rezolva ușor. 

Recent am descoperit că pluginul Facebook Popup Like Box ruta mai multe butoane către un site cu conținut malware (malițios). Vă recomand dacă utilizați platforma WordPress să evitați acest plugin, până când realizatorii lui Facebook Popup Like Box vor remedia acest BUG.

Dacă utilizați acest plugin, acesta va face legătura după un timp către site-uri care pot infecta dispozitivele mobile sau laptop-urile utilizatorilor care vă vizitează site-ul sau blogul. De asemenea, după ce am scanat site-ul cu Wordfence, acesta din urmă a mai găsit în nucleul WordPress cca. 10 fișiere care erau inutile – pe care l-am înlăturat cu ușurință.

Ca și recomandare, pentru platformele WordPress care au fost infectate de acest plugin, este să reinstaleze platforma WordPress de la butonul Re-install Now din Dashboard/Updates. Totuși înainte de acest pas vă recomand să faceți un backup din Cpanel – cu toate că acestă procedură nu afectează deloc conținutul site-ului/blogului dvs.  În prezent ca și alternativă la acest plugin mailițios, utilizez Widget Facebook like box.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.