“Englezii” au o idee genială, fiecare stâlp de iluminat va putea încarcă o mașină electrică

Încărcarea mașinilor este provocarea acestui secol.

Deși, actualele mașini cu motor termic ar putea sa funcționeze cu un combustibil nepoluant și fără costuri, însă văd că presa nu se concentrează pe acest subiect. De aceea, în curând sper să vă prezint un proiect care reduce consumul de benzină cu cel puțin 40%, iar emisiile de noxe se aproprie de zero.

Revenind la ideea încărcării mașinilor electrice de la stâlpurile de iluminat, “englezii” au dezvoltat un cablu de încărcare personalizat care este sincronizat cu o aplicație care inregistrează consumul de energie electrică și emite factură.

Cel mai mare benefeciu al acestei idei este avantajul pe care îl oferă stâlpul de iluminat, adică infrastructura!

În timp ce aceasta idee începe să se implementeze la Londra, creierele din spatele acestei idei geniale aparțin unei companii germane, denumită Ubitricity, care a început să modifice stâlpii din cartierul Hounslow, încă din 2015. Recent, au fost adăugate alte puncte de încărcare în Richmond.

Knut Hechtfischer, CEO-ul companiei, a spus că își dorește să instaleze cât mai multe puncte de încărcare în Londra pentru ca acestea să fie utilizate într-un număr cât mai mare.

Cum se modifică un stâlp de iluminat ca sa poată încarcă o mașină electrică?

În primul rând, corpurile de iluminat de pe stâlpurile aflate pe străzile propuse pentru implementarea acestui proiect, sunt schimbate cu leduri, astfel încât să consume cât mai puțin.

Soclul și cablul de încărcare furnizat de către Ubitricity este unic și este compatibil doar cu acesta pentru preveni încărcarea altor dispozitive. Compania, spune că instalarea este simplă și ieftină.

Pentru a încarcă complet un Model Tesla S este nevoie de 13 lire sterline ori 17 USD, suficient ca să te deplasezi aproape 700 km.

“Poluarea a aerului este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă Londra”, spune consilierul Peter Buckwell, unde Ubitricity a contribuit recent la modernizarea sistemelor de iluminat stradal.

“Trebuie să facem tot ce este posibil pentru a reduce emisiile vehiculelor”. “Sper că, pe măsură ce vom continua să implementăm mai multe puncte de încărcare, vor exista mai mulți locuitori care vor cumpăra mașini electrice, nu sunt bune doar pentru mediul înconjurător, ci și pentru buzunar”.

Sursa: sciencealert.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


÷ 3 = 1

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.