Cum ne fură unele supermarketuri?

Lipsa unei legislații clare care să nu producă speculații înainte de o reducere fiscală guvernamentală, permite managerilor de super/hiper/marketuri să se joace de-a “uite reducerea, nu-i reducere.”

Aceasta face ca la nivelul gândirii lor extrem de dedicate ideii să câștige și mai mult, iar românul să nu simtă beneficiul scutirii TVA, băieții deștepți au deja două variante: una să scumpească alimentele înainte de reducerea TVA și a doua să inventeze taxe noi la furnizori așa fel ca pe total să se ajungă la același preț de raft.

Scandalul iscat între producătorii de alimente şi marile lanţuri de magazine, înainte de reducerea TVA este cauzat de faptul că marii retaileri sunt acuzaţi că au scumpit produsele la raft cu o lună înainte de tăierea TVA, iar românii nu vor mai simţi nicio scădere de preţ. Guvernul s-a sesizat şi va controla, cu Consiliul Concurenţei, dacă reducerea TVA la alimente se reflectă în preţ.

Cu o lună înaintea reducerii TVA la alimente, unele din produsele care ar fi trebuit să se ieftinească au fost deja scumpite de marile lanţuri de magazine, spun producătorii. Creşterea preţului alimentelor va face ca, după scăderea TVA de la 24 la 9 la sută, preţul să rămână neschimbat pentru români, iar de câştigat să aibă doar marile lanţuri de magazine.

Reprezentanţii marilor lanţuri de magazine susţin că nu este vorba de o acţiune coordonată, iar cei care scumpesc alimentele riscă să rămână fără clienţi.

Premierul Victor Ponta a anunţat că autorităţile vor monitoriza preţurile la raft pentru a se asigura că ieftinirile se aplică aşa cum trebuie.

După tăierea TVA, românii vor putea cumpăra produse alimentare mai ieftine cu aproximativ 10 la sută spun guvernanții, dar nu exista nici o lege care să facă din acțiunile categoric imorale, dar legale ale retailerilor ceva ilegal, aviz legiuitorilor, cat or mai fi în libertate…

Sursa.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


63 ÷ 7 =

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.