creare site

Cum fac o factură în Contazen?

contazen

Cu Contazen emiți foarte repede o factură de pe telefonul mobil (smarphone).

Am avut șansa să testez mai multe programe de facturare, dar Contazen este o aplicație ușor de folosit, în cloud, iar pentru crearea unui cont în acestă aplicație este mai ușor decât mi-aș fi imaginat.

Imediat ce ai ajuns în cont, adică după 60 de secunde, timp în care ți-ai introdus 4 informații și ți-ai creat contul pe Contazen, pentru a putea factura trebuie să adaugi 6 informații. Și anume: adaugi societatea, conturile bancare, serii pentru documente, clienții, produsele, și afișarea CNP-ului pe factură.

La primul pas am introdus CUI-ul firmei și 50% din informații erau deja completate automat din baza de date ANAF. Următorii pași au fost simpli și intuitivi.

Când am ajuns la factură, am selectat numele partenerului, pe care l-am introdus la pasul “clienții”, numărul de factură s-a generat automat, dar l-am setat în prealabil la “serii pentru documente”.

Data emiterii și a scadenței afișau ziua curentă, ceea ce pentru mine era perfect, deci nu a trebuit să le modific. Am selectat serviciul pe care îl vând, care l-am introdus inițial în tabul “produsele”, ulterior am selectat cantitatea. Desigur puteam să adaug și un discount, dacă acesta era în prealabil negociat cu partenerul meu. Câmpul, “Informații suplimentare” vă ajută, după cum spune și Contazen, să îi mulțumiți clientului, ori să-i prezentați alte servicii, care l-ar putea interesa sau produse. Dacă este cazul puteți afișa cursul valutar la care emis factura.

Datele privind expediția, se introduc o singură dată și le salvezi apăsând butonul adaugă. Aplicația păstrând astfel, numele delegaților!

Putem afișa pe factură “Semnătură de primire”, și urmează pasul final “Emite factura”. Factura poate fi emisă sau salvată ca și ciornă. Un avantaj bun, dacă mai discutăm între timp cu clientul și trebuie să facem unele modificări!

factura_contazen

În final program facturare Contazen

Toți pașii de mai sus se realizează într-un timp record pentru o factură cu o linie, adică sub 60 de secunde. Ceea ce îl face pe Contazen să fie unul dintre cele mai rapide programe de facturare.

Dar și foarte ușor de folosit, datorită tutorialului integrat, tutorial care se poate dezactiva în momentul în care aţi învățat să folosiți aplicația. Inițial am salvat factura ca și ciornă ca să văd cum arată. Este o factură aerisită, cu un layout (aspect) clar, în care avem toate informațiile necesare, inclusiv faptul că, factura este valabilă fără semnătură, conform articolului din lege.

Ulterior din butonul drop down “Acțiuni” am selectat editează și am emis factura. În documente la facturi, îmi apărea ca factură neîncasată. Iar ca acțiuni avem: încasează, vezi, editează, clonează și storno. De asemenea, factura, o poți trimite pe email, o poți lista ca și fișier PDF, sau o poți imprima.

Navigarea este foarte intuitivă în Contazen și nu îți dă bătăi de cap atunci când cauți ceva.

Partea cea mai interesantă este că aplicația în cloud este gratuită dacă emiteți 5 facturi pe lună și aveți doar un utilizator. Sigur gândiți-vă pozitiv, că firma dvs. va crește, însă chiar și atunci următorul plan vă va costa doar 9 lei/lună, dar vă las să descoperiți aplicația, pentru că, nevoile dvs. sunt diferite.

Contazen este un produs românesc pe care îl recomand pentru simplitate, intuitivitate și mai ales că sprijină firmele care sunt la început de drum. Startup-urile având acces nelimitat cu zero costuri. Informații găsiți aici.

În plus, cu Contazen lucrezi mai repede pe telefon vs. laptop!

Am testat Contazen și pe un telefon mobil, HTC cu Android 5.0. Aplicația merge exact ca pe laptop, practic este mai ușor să emiteți o factură de pe telefon vs. laptop.

Încercați gratuit Contazen aici.

Cum emit o factură pe telefonul mobil?

Continutul nu este disponibil
Va rugam acceptati utilizarea de cookie-uri pentru a putea naviga pe site.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.