creare site

Corp de iluminat cu LED Halle MKR8 100W vs. cu vapori de sodiu la înaltă presiune HPS 250W

corp de iluminat cu led pentru hale

corp de iluminat cu led pentru hale

Recent am efectuat un test într-o hală cu înălţimea de 8,5 metri unde am comparat cantitatea de lumină oferită de 3 corpuri cu LED Ambiflux Halle MKR8 de 100W vs. 4 corpuri clasice HPS 250W.

Rezultatele testelor dintre corpurile de iluminat cu LED şi cele clasice

Cantitatea de lumina oferita de cele 4 corpuri HPS de 250W a fost aceeasi cu cea oferita de cele 3 corpuri cu LED Ambiflux MKR8, masuratorile fiind efectuate in aceleaşi condiţii.

Energia consumată de corpurile de iluminat cu LED şi cele clasice

Energia consumata a fost măsurată pe parcursul a 5 ore de funţionare  şi s-a constatat un consum de 4.7 KW pentru corpurile HPS 250W şi un consum de 1.6 KW pentru corpurile cu LED Ambiflux Halle MKR8, ceea ce ne indică un consum de aproximativ 3 ori mai mare în cazul corpurilor de iluminat clasice.

Concluzie

Încet dar sigur corpurile de iluminat clasice vor fi înlocuite cu cele cu LED, însă acest lucru depinde numai de noi, de utilizatori, ca să înţelegem această nouă cultură a LED-urilor, iar o educaţie în acest sens ne-ar permite să avem un confort mai ridicat în casă, un consum de energie mai scăzut, schimbarea becurilor ar deveni un aspect legat absolut de trecut, iar redarea culorilor s-ar apropia foarte mult de realitate pentru că lumina artificială produsă de leduri are un coeficient ridicat de redare al culorilor.

Mai multe detalii despre Ambiflux Halle MKR8 găsiți aici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.