TUPEU: Coreea de Nord va susține cea de-a doua conferință despre criptomonede

TUPEU: Coreea de Nord va susține cea de-a doua conferință despre criptomonede

Coreea de Nord, despre care se crede că utilizează criptomonedele pentru finanțarea armelor de distrugere în masă, va organiza cea de-a doua conferință de criptomonede și blockchain în luna februarie a anului următor.

Evenimentul urmează prima conferință, din aprilie 2019, care a atras 100 de persoane. Acesta a fost declarată un succes de nord-coreeni și a fost promisă o a doua conferință mai mare.

Evenimentul din 2020 este sponsorizat de Asociația spaniolă de prietenie din Coreea și organizat de Comitetul Nordului pentru relațiile culturale cu țările străine. Potrivit site-ului oficial al conferinței, „primele zece criptomonede de pe piață” ajută pe partea tehnică, deși din anunț nu se vede ce înseamnă exact acest lucru.

Așa cum s-a întâmplat în prima conferință, restricțiile par să fie liberalizate. Cetățenii americani sunt din nou bineveniți, iar dispozitivele digitale pot fi aduse pentru conferință. Accesul la Internet va fi disponibil.

Conferința va avea loc în perioada 24-25 februarie și va avea loc la Complexul științific și tehnologic de la Pyongyang, o structură bizară în formă de atom, deschisă de Kim Jong-un în 2016.

Pe 26 februarie, pot fi organizate întâlniri de afaceri private.

Coreea de Nord a fost acuzată că a furat în valoare de aproximativ 2 miliarde de dolari criptomonede și le-a folosit pentru a susține dezvoltarea armelor.

Schimburile din Coreea de Sud și Japonia au fost identificate ca ținte, phishingul fiind utilizat pentru a intra prin hacking în conturile utilizatorilor.

Mai general, natura fără frontieră a criptomonedelor a ridicat îngrijorarea că Nordul poate folosi monede pentru a evita restricțiile internaționale la schimburile comerciale și financiare.

Pe lângă faptul că poate ajuta Nordul să obțină avantaje criptografice, conferința poate avea și valoare propagandistică, ambele telegrafiând un sentiment de deschidere în timp ce trimit un avertisment către Occident.

La un nivel mai puțin sinistru, conferințele reprezintă un sens giratoriu pentru Coreea de Nord de a stimula turismul, iar evenimentul cripto 2020 include un itinerar de călătorie extins, cu totul, de la un tur al Turnului Juchei la o excursie de schi de două zile.

Aplicația de mesagerie LINE a lansat oficial un serviciu de schimb de criptomonede pentru cei 80 de milioane de utilizatori cu sediul în Japonia, câteva zile după ce platforma a primit aprobarea regulamentară finală.

Furnizorul de mesagerie bazat pe Shinjuku, deținut în proporție de 73,36 la sută de către Naver din Coreea de Sud, a declarat, marți, că noul schimb, denumit Bitmax, este în prezent tranzacționat cu cinci criptomonede: bitcoin (BTC), ethereum (ETH ), ripple (XRP), cash bitcoin (BCH) și litecoin (LTC).

Conform declarației, serviciul a fost introdus în etape de marți de la 3 p.m. ora Japoniei și este disponibilă mai întâi pe dispozitivele Android. Poate fi accesat prin portofelul din aplicația mobilă LINE și este, de asemenea, integrat cu LINE Pay pentru a oferi un proces mai ușor pentru yen-ul japonez.

LINE a declarat în anunț că are în prezent 81 de milioane de utilizatori activi lunar în Japonia și 164 milioane la nivel global. Acesta operează cripto-schimbul prin intermediul LVC Corporation, o filială, care
a primit o licență de schimb de criptomonede de către Agenția de Servicii Financiare din Japonia pe 6 septembrie.

BITMAX este disponibil rezidenților din Japonia cu un cont LINE. Nu se percep taxe pentru tranzacționare, deși se va percepe o taxă de 108 yeni pentru depuneri și retrageri. În ceea ce privește securitatea, LINE a spus că utilizează un portofel dezvoltat de Palo Alto bazat pe BitGo, pentru a separa activele clienților și a stoca activele într-un portofel, care este gestionat de o echipă dedicată.

Pentru clienții noi există un proces strict KYC. Solicitanții își pot înregistra contul în aplicație folosind o carte de identitate și o fotografie, cu un cont bancar și un ID sau prin poștă.

Noul serviciu va funcționa separat de Bitbox-ul companiei din Singapore, care funcționează din iulie 2018, dar exclude rezidenții Japoniei și S.U.A.

Presiunea de reglementare asupra schimburilor de criptomonede pentru a înceta să ofere utilizatorilor acces la așa-numitele monede de confidențialitate este în creștere.

Armata sud-coreeană a schimbului OKEX din Malta, a anunțat luni devreme că va anula cinci criptocurrențe care oferă funcții de confidențialitate suplimentare pentru utilizatori.

Începând cu 10 octombrie, schimbul nu va mai susține tranzacționarea în Monero (XMR), Dash, Zcash (ZEC), Orizont (ZEN) și super bitcoin (SBTC).

În avizul său, OKEX Korea a spus că va elimina criptomonedele care „încalcă legile sau reglementările [și] politicile agențiilor guvernamentale și ale agențiilor majore.” Mai exact, în acest caz, a citat recomandarea „reguli de călătorie” autorităților de reglementare naționale din cadrul grupului de acțiune financiară (FATF) ca motiv pentru retragerea celor cinci monede.

Schimbul a spus că, conform regulii FATF, „este recomandat ca schimburile să poată colecta informații relevante, cum ar fi numele și adresa expeditorului și destinatarului activului virtual.” Ca atare, s-a decis anularea criptomonedelor care nu permiteau obținerea acestor date.

Coinbase din U.K. a renunțat, de asemenea, la sprijinul pentru zcash în august, probabil din cauza necesității de a identifica utilizatorii atunci când autoritățile solicită acest lucru.

În această vară, FATF și-a finalizat recomandările către cele 37 de țări membre, inclusiv o cerință controversată conform căreia „furnizorii de servicii virtuale de active” (VASP), inclusiv schimburile de criptomonede, își transmit informații despre clienți unul altuia atunci când transferă fonduri între firme.

Așa-numita regulă de călătorie a fost o cerință pentru băncile internaționale atunci când își trimit bani reciproc în folosul clienților, dar a fost descrisă ca fiind oneroasă pentru firmele blockchain și dăunătoare pentru confidențialitatea utilizatorilor.

Organismul global anti-spălare de bani le-a oferit membrilor 12 luni să implementeze noile recomandări care, deși nu sunt obligatorii, puteau vedea națiunile care nu se conformează ca pe o listă neagră de finanțare.

Începând cu luna iunie, furnizorii de soluții de conformitate în spațiul crypto s-au mutat către lansarea sistemelor menite să ajute schimburile să își transmită reciproc datele necesare.

OKEX Korea a spus că până la 10 decembrie clienții pot să retragă oricare dintre cele cinci monede delistate de pe platformă. Activele vor rămâne listate pe celelalte platforme ale OKEX, a declarat un reprezentant pentru CoinDesk.

SUA a sancționat trei entități din Coreea de Nord pentru infracțiuni informatice, menționând furturile de criptovalută ca fiind unul dintre motivele acțiunii.

Într-un anunț din 13 septembrie, Departamentul Trezoreriei SUA a identificat grupul Lazarus, Bluenoroff și Andariel ca entități aflate acum pe lista sa de sancțiuni, despre care se crede că ar fi responsabile pentru furtul în valoare de 571 milioane de dolari în valoare de criptomonezi din cinci schimburi din Asia în 2017 și 2018.

Anunțul vine la doar câteva zile după ce Nordul a spus că va organiza cea de-a doua sa conferință legată de criptomonede, invitând comunitatea să împărtășească informații și să facă tranzacții în luna februarie a anului viitor la Pyongyang.

Departamentul Trezorerie a spus că fondurile furate, inclusiv monedele de la bursele de criptovalută, se presupune că au fost folosite la dezvoltarea armelor nucleare și a rachetelor balistice. Ca urmare a desemnării, toate activele deținute sau controlate de oricare dintre cele trei entități sunt
acum blocate și trebuie raportate la Oficiul Controlului Activelor Străine (OFAC).

Anunțul spunea că „persoanele din S.U.A. ”, care includ în general cetățeni, rezidenți și companii încorporate în S.U.A., le este în general interzis să se ocupe cu entitățile blocate. Oricine ar încălca sancțiunile ar putea fi ea însăși supusă desemnării de către Trezorerie.

În plus, orice instituție financiară din orice țară care se ocupă de entitățile blocate și-ar putea pierde relațiile bancare corespondente cu instituțiile financiare din SUA, în mod esențial blocându-le pe piața dolarului.

Lazarus, care este părintele celorlalte două grupuri și cunoscut și sub denumirea de Apple Worm și Guardians of Peace, a fost implicat în atacurile ransomware-ului WannaCry 2.0 din 2017, a adăugat anunțul. Bluenoroff, care a fost în atenția companiilor de securitate în 2014 și este uneori cunoscut sub numele de APT38 sau Stardust Chollima, a furat fonduri de la instituțiile financiare, inclusiv 80 de milioane de dolari de la Banca Centrală a Bangladeshului și a vizat schimburile de criptomonede.

Andariel a fost observat pentru prima dată de comunitatea de securitate a Internetului în 2015 și încearcă, de asemenea, să se angajeze în furt și să creeze confuzii. S-a spus că este responsabil pentru un hack din 2016 în computerul personal al ministrului apărării din Coreea de Sud.

Toate cele trei grupuri sunt controlate de Coreea de Nord și sunt legate de Biroul general de recunoaștere (RGB), potrivit anunțului. Un raport recent al U.N. susține că Nordul a furat în valoare de 2 miliarde de dolari cripto și monede FIAT în 35 de atacuri separate în 17 țări.

Schimbul UPbit din Coreea de Sud poate fi unul dintre ținte, Nordul folosind atacuri de phishing pentru a obține controlul asupra computerelor clienților.

Sursa: coindesk.com

Dacă dorești să schimbi ETH (Ethereum) în BTC (Bitcoin) sau în altă criptomonedă îți recomand kucoin.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Partajare

Împarte și cu prietenii tăi informația din acest site!

Facebook
Linkedin
Twitter
Pinterest
Reddit0
Total
0

Prin navigarea pe acest site, acceptati utilizarea COOKIE-urilor. De asemenea, puteti opta ca browserul dvs. sa nu utilizeze cookie-uri! Mai multe informatii

Cookie sunt utilizate pentru a monitoriza actiunile care le-ati realizat pe site. Prin continuarea navigarii acceptati utilizarea cookie-urlor sau puteti sa va oferiti acordul prin apasarea butonului "Accept".

Inchide (Close)