Charles Manson a murit la vârsta de 83 ani

Considerat drept unul dintre cei mai mari criminali în serie din toate timpurile, în special în America, Charles Manson a decedat pe data de 19 noiembrie anul curent.

Conform surselor oficiale, a murit de cauze naturale în interiorul penitenciarului de maximă securitate California State Prison, unde servea unul din multiplele sentințe de închisoare pe viață la care fusese condamnat.

În ciuda nenumaratelor petiții adresate guvernatorului statului California, în care reclamanții cereau cu îndârjire să fie executat în mod oficial, Manson nu a fost ucis nici prin injectie letală, nici prin electrocutare, deoarece la vremea când fusese găsit vinovat, California abolise pedeapsa cu moartea.

Reamintim că Charles Manson este responsabil de uciderea brutală în august 1969 a actriței Sharon Tate – care era gravidă de 8 luni – și a soțului ei, regizorul Roman Polanski, de formarea unui grup de criminali fanatici denumiți “Familia Manson” care l-au idolatrizat orbește și i-au executat fără cracnire toate ordinele de a măcelărie pe oricine ordona el, de organizarea unor orgii satanico-religioase cu ajutorul cărora și-a caștigat o sumedenie de prozeliti, și de creearea unui cult al propriei personalități care a câștigat rapid notorietate în intreaga lume, făcând din el unul dintre cele mai periculoase și mai carismatice personaje din istoria secolului XX.

Chiar și după încarcerare, Manson nu s-a dezmintit de convingerile sale nebunești, declarând cu infocare în interviurile luate după 2000:

“Nu am nici un fel de remușcări pentru ce am facut. Voi – societatea americană – mi-ați făcut mie toate lucrurile rele posibile. Asta nu cumva îmi dă și mie exact același drept?

Să vedeți ce o să se întâmple după ce voi scapa de aici! Poate că n-am omorat destulă lume, de asta eventual mi-e rușine! Ar fi trebuit să ucid 200 de oameni, sau 400, sau și mai mulți!”

Sursa: edition.cnn.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.